NK ZADAR – NK SLAVEN BELUPO 1:1

11.05.2013.


ZADAR: Gluić, Prahić, Jerbić, Buljat, Perić (od 62. Mujić), Ljubović (od 76. Sarić), Bilaver, Vasilj, Begonja, Ivančić, Mršić.
Trener: Ferdo Milin.
SLAVEN BELUPO: Rodić, Geng, Kokalović, Grgić, Maras, Bubnjić, Gregurina, Brlek (od 46. Šaban), Batarelo (od 69. Herent), Rak (od 85. Jelavić), Glavica.
Trener: Roman Sović.
Strijelci: 1:0 – Kokalović (58 – autogol), 1:1 – Glavica (80).
Sudac: Marijo Strahonja. Pomoćnici: Dario Vrabec i Andrija Olujić (svi Zagreb). Četvrti: Vlado Svilokos (Sisak). Delegat: Jure Zečević (Knin).
Žuti kartoni: Perica (Zadar), Glavica, Geng (Slaven Belupo).
Crveni kartoni: –
Stadion na Stanovima:
Gledatelja: 1.200.
Izvješće:
Uoči odlaska u Zadar trener Slavena Belupa Roman Sović priželjkivao je pozitivan rezultat, što mu se i ostvarilo.
Iako bez šestorice standardnih igrača: Vugrinca, Delića, Čanađije, Purića, Jugovića i Novinića, farmaceuti su osvojili bod odigravši – 1:1.
U prvih 45 minuta mreže su ostale netaknute tako da se na odmor otišlo bez pravih prigoda i pogodaka, iako su domaćini imali laganu terensku inicijativu.
U nastavku susreta Zadrani su iz nekoliko napada nastojali postići pogodak što im je uspjelo u 58. minuti kada je nakon udaraca jednog domaćeg igrača lopta u leđa udarila našeg stoperaKokalovića i na njihovu sreću završila u mreži vratara Rodića – 1:0.
Međutim, koprivnička momčad ne sustaje već brzim protunapadima nastoji doći do pogotka s kojim bi došla do poravnanja. Uspjelo je to brzom i spretnom Glavici koji je vrlo dobrim udarcem u 80. minuti s ivice kaznenog prostora iznenadio vrataraGluića za 1:1.
U samoj završnici utakmice Slaven Belupo je mogao postići i pobjednički pogodak da je njegov napadač Šaban bio prisebniji pred vratima domaćina.
Ipak, podjela bodova najpravedniji je ishod ove čvrste utakmice nakon koje su Zadrani i dalje ostali među kandidatima za ispadanja, dok je Slaven Belupo napravio značajan korak u borbi za šesto mjesto na ljestvici.