NK VARTEKS – NK SLAVEN BELUPO 2:2

24.09.2005.Sastav NK Slaven Belupo

Lisjak – Gal, Kurilić, Bodrušić – Pejić (od 81. Šaranović), Musa, Poldrugač, Mumlek, Višković – Dodik (od 63. Dunković), Karabogdan (od 90. Kovač)

Trener: Nikola Jurčević

Sastav NK VARTEKS

Vranjić – Ipša (od 46. Halilović), Kastel, Vuk – Jertec (od 88. Jurčević), Šafarić, Pokrivač, Posavec, Melnjak – Jolić, Benko

Trener: Zlatko Delić

Suci

Glavni sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Pomoćni suci: Damir Volf, Šime Vukić i Domagoj Vučkov (svi iz Rijeke)

Golovi

0:1 Karabogdan (25), 1:1 Jolić (28), 2:1 Jolić (64), 2:2 Musa (90)

Žuti kartoni

Kurilić (21), Višković (27), Posavec (30), Benko (36), Jolić (67), Mumlek (73), Jertec (74), Musa (90).

Crveni kartoni

Poldrugač (30-udaranje suparnika), Benko (57-drugi žuti).

Gledatelja

2500

Izvještaj sa utakmice

U dramatičnoj utakmici u Varaždinu, Slaven Belupo je pogotkom Igora Muse u 90. minuti odigrao neodlučenih 2:2 s Varteksom. Naša je momčad bolje ušla u utakmicu i na početku stvorila nekoliko prigoda koje napadači Dodik i Karabogdan nisu uspjeli pretvoriti u pogotke. Ipak, u 25. minuti Slaven Belupo je poveo. Iz slobodnog udarca ubacio je Miljenko Mumlek, a Ivica Karabogdan je glavom iz blizine spremio loptu u Vranjićevu mrežu za 0:1. Radost nije dugo potrajala, jer je u 28. minuti Varteks izjednačio pogotkom Ivana Jolića nakon ubačaja Srebrenka Posavca iz kornera. Slaven Belupo u 30. minuti ostaje s igračem manje, jer je igru zbog udaranja Posavca morao napustiti Dalibor Poldrugač, kojem je sudac Ivan Bebek pokazao izravni crveni karton. U 40. minuti moglo je biti 1:2, Pejić je tukao nakon ubacivanja Muse, no Vranjić je izbio loptu izvan igre. Naša momčad dobro se snašla s igračem manje i u početku drugog poluvremena stvorila nekoliko dobrih prigoda. Međutim, Dodik se u 53. i 59. minuti nije najbolje snašao pred vratima Varteksa. U 57. minuti i Varteks ostaje s desetoricom igrača, jer je zbog igranja rukom drugi žuti karton dobio Leon Benko. U 60. minuti Jolić je bio u idealnoj prilici, ali Lisjak brani njegov udarac. No, u 64. minuti Halilović je probio desni bok i povatnom loptom uposlio Jolića, koji pogađa za 2:1. Varteks je mogao povećati prednost, međutim Lisjak brani pokušaj Jerteca u 79. minuti, a potom Jolić u dva navrata ne pogađa okvir gola. U uzbudljivoj završnici, u 90. minuti dugačku loptu ubačenu u šesnaesterac Varteksa prihvatio je Igor Musa, te ju je ispod vratara Tomislava Vranjića poslao u mrežu za 2:2, što je bio i konačni ishod ove uzbudljive utakmice.