NK SLAVEN BELUPO – RNK SPLIT 2:0

03.12.2011.


SLAVEN BELUPO: Rodić, Purić, Grgić, Maras, Pilipović, Milardović, Brezovec, Poljak (od 81. Brlek), Glavica (od 89. Havojić), Mujanović (od 64.Jakšinić), Bušić.

Trener: Roy Ferenčina.

SPLIT: Vuković, Radnić, Budiša Križanac, Šimić, Vitaić, Baraban, Erceg, Golubović (od 46. Ćapin), Hrgović (od 56. Rašić), Čop (od 71. Galović).

Trener: Tonći Bašić.

Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek). Andrija Olujić (Zagreb) i Goran Pataki (Đakovo). Četvrti sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Delegat: Damir Čilić (Vinkovci).

Strijelci: 1:0 – Bušić (24), 2:0 – Mujanović (59).

Žuti kartoni: Rodić, Poljak, Purić, Jakšinić (Slaven Belupo), Križanac, Vuković (Split).

Crveni karton: Vitaić ( 4. – udaranje protivničkog igrača), Križanac (65. – drugi žuti), Zagorac – pričuvni vratar (69. – prigovor sucu), Tonči Bašić – trener (6. – prigovor sucu).

Izvješće:

Na oproštaju od jesenske sezone Slaven Belupo je postigao vrlo važnu pobjedu svladavši momčad Splita 2:0, s kojim se bodovno izjednačio na trećem mjestu prvoligaške ljestvice.

Već u 4. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon što je Vitaić udario Brezovca i sudac Ljubičić opravdano mu je pokazao crveni karton. Svega dvije minute kasnije klupu Splita morao je napustiti i njegov trener Bašić, zbog prigovora glavnom sucu utakmice.

Prvu ozbiljniju prigodu za pogodak propustili su farmaceuti u 13. minuti kada se Glavica našao u kaznenom prostoru Splićana, ali je slabo pucao i lopta je otišla kraj lijeve vratnice. Igrala se 19. minuta a na sceni je bio Maras, čiji je udarac također otišao pokraj lijeve vratnice. Na udarac se nekoliko minuta kasnije s15 metaraodlučio i Grgić, ali je splitski vratar Vuković bio na mjestu i još jedna prigoda nije iskorištena.

I onda konačno pogodak! Poljak je izveo udarac iz kuta, lopta je došla do Marasa koji je ubacuje pred vrata gostiju gdje se najbolje snašao Bušić i svladao vratara Vukovića za 1:0. Još jednu sjajnu prigodu u prvom poluvremenu propustio je Glavica, koji je u 45. minuti izbio pred Vukovića, ali je splitski golman obranio njegov udarac.

U drugom poluvremenu Slaven Belupo nastavlja s inicijativom i u 59. minuti postiže svoj drugi pogodak. Mujanović je bio prebrz za gostujuću obranu, prošao vratara Vukovića te iskosa s desne strane „zatresao“ njegovu mrežu – 2:0.

Prvu ozbiljniju prigodu gosti su imali tek u 68. minuti, ali je Baraban glavom prebacio gredu. Slaven Belupo potpuno dominira travnjakom, Splićani su potpuno potisnuti na svoju polovicu, a najbolju prigodu propustio je Pilipović u 79. minuti kada je iskosa s lijeve strane pucao kraj lijeve vratnice. Nekoliko minuta prije kraja vratar Vuković srušio je u svom kaznenom prostoru Brezovca i kada se očekivao siguran jedanaesterac za našu momčad sudac Ljubičić samo je odmahnuo rukom.

Osvajanjem bodova sa Splitom, Slaven Belupo se na najljepši način oprostio od jesenske sezone i svojih navijača, koji su ga pljeskom ispratili s travnjaka.