NK SLAVEN BELUPO – NK ZADAR 1:0

02.10.2004.Sastav NK Slaven Belupo

Lisjak – Karabatić, M. Jurić, Bodrušić – Bošnjak, Vukojević (od 72. Šomoci), Ferenčina, Musa, Višković – Dodik (od 79. Pejić), Karabogdan (od 64. Vručina)

Trener: Branko Karačić

Sastav NK Zadar

Rogić – Zebić, Z. Jurić, Duilo – Bilaver, Jurjević (od 86. Santa Cruz), Buljat, Čustić (od 80. Sikirić), Krivić – Terkeš, Barnjak (od 69. Ljuta)

Trener: Stanko Mršić

Suci

Glavni sudac: Igor Križarić (Čakovec)

Pomoćni suci: Mijo Horvat (Goričan), Vlado Crnolatac (Petrinja) i Ante Vučemilović (Osijek)

Golovi

1:0 Karabatić (56’)

Žuti kartoni

Duilo (32’), Višković (42’), Dodik (45’), Vukojević (71’), Šomoci (81’), Buljat (87’), Jurić (90’)

Crveni kartoni

Gledatelja

2000

Izvještaj sa utakmice

Sukladno očekivanjima, naša momčad je teško ali potpuno zasluženo na domaćem terenu ostvarila pobjedu nad Zadrom. Utakmica je bila borbena, bez previše prilika. U 2. minuti Rogić je odnio loptu pred Dodikom, a u 4. Barnjakov udarac brani Lisjak. Musa je u 6. minuti tukao s ruba šesnaesterca, Rogić je bio siguran. Ćustić u 10. minuti tuče s 25 metara, Lisjak brani. Karabogdan je u 11. minuti ubacio s desne strane, a udarac Ferenčine glavom zaustavio je Rogić. Gužvu u šesnaestercu Slavena Belupa u 20. minuti rasčistio je Karabatić, a u protuudaru Dodik tuče iznad vratiju. Udarac Karabogdana u 30. minuti blokirao je Duilo, a prvi dio zaključio je Karabogdan udarcem iz blizine nakon ubačaja Muse, no Rogić je loptu izbio u korner.

U prvoj konkretnijoj akciji u nastavku, Slaven Belupo je poveo. Udarac iz kuta izveo je Višković, a Karabatić je visoko skočio i glavom spremio loptu u mrežu za 1:0. Slijede dva pokušaja Ćustića i Terkeša u 62. i 64. minuti, ali lopte odlaze iznad vratiju. U 71. minuti Vručina je gurnuo u priliku Vukojevića, kojeg pred svojim vratima ruši Rogić, ali sudac Križarić je umjesto jedanaesterca Vukojeviću dodijelio žuti karton zbog simuliranja U 80. minuti Šomoci je iz daljine tukao pored gola, bila je to i posljednja izglednija prilika na utakmici.