NK SLAVEN BELUPO – NK ŠIBENIK 0:2

19.01.2010.


SLAVEN BELUPO: Rodić – Purić, Kokalović, Nynkeu, Maras – Poldrugač – M. Jurić, Jakšinić, Čaval – Tepurić, Vručina (drugo poluvrijeme): Pelin – Marčić, Kokalović, Rogulj, Čaval – Nynkeu – Papa, Šafarić, Posavec – Vojnović, Poredski.

TRENER: Zlatko Dalić.

ŠIBENIK: Blažević – Likić, Gusić, Budiša, Elez – Bulat, Roglić, Ademi, Bloudek – Dajić, I. Jurić (drugo poluvrijeme): Slavica – Jurčević, Spahija, Radeljić, Bašić – Husmani, Bačelić-Grgić, Baković, Jakoliš – Božić, Jordan.

TRENER: Branko Karačić.

Sudac: Siniša Komlenić. Pomoćnici: Vasiljević i Manojlovski (svi iz Pule).

Strijelci: 0:1 Dajić (40), 0:2 Dajić (43).

Gledatelja: 50

Izvješće:

Na zimskim pripremama u Medulini Slaven Belupo i Šibenik odigrali su u utorak prvu prijateljsku utakmicu. Pobijedio je Šibenik pogocima spretnog napadača Jusufa Dajića u završnici prvog poluvremena.
Trenerima Daliću i Karačiću bilo je važno da im se igrači dobro istrče i rezultat nije bio u prvom planu. Stoga su priliku dali većem broju igrača, a u svakom poluvremenu izveli su kombinirane postave. U prvom dijelu dominirao je Šibenik, dok je u nastavku nešto bolji bio Slaven Belupo, ali Farmaceuti nisu uspjeli nadoknaditi minus iz prvih 45 minuta.
Prvi pogodak Dajić je postigao s ruba kaznenog prostora kada je pogodio desni Rodićev kut. Vratar Slavena bio je prekratak i lopta mu je preko ruke ušla u mrežu. Samo tri minute kasnije Rodić je obranio dva udarca Šibenikovih igrača, ali je lopta došla do Dajića koji je iz blizine postavio konačnih 0:2.
U četvrtak 21. siječnja Slaven Belupo će igrati na pripremama u Medulinu sa slovenskim prvoligašem Rudarom iz Velenja, a utakmica počinje u 15 sati.