NK SLAVEN BELUPO – NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1:1

13.12.2013.


SLAVEN BELUPO: Pelin, Pranjić (od 77. Purić), Bagarić, Edson, Filipović, Crepulja, Čanađija, Brlek, Rak, Delić (od 77. Grgić), Novinić (od 75. Vugrinec).

Trener: Mladen Frančić.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Čović, Mrčela, Gregov, Brtan, Kluk (od 90. Komorski), Jakšinić, Rašić, Zlatar (od 32. Zubak), Sivonjić, Jajčinović, Mršić.

Trener: Davor Mladina.

Strijelci: 1:0 – Brlek (47), 1:1 – Rašić (72).

Sudac: Andrej Burilo. Pomoćnici: Mario Pepur i Hrvoje Radić (svi iz Splita). Dopunski (1): Goran Gabrilo, dopunski (2). Vedran Mamić (obojica iz Splita). Četvrti: Goran Pataki (Đakovo). Delegat: Stipe Doljanin (Hrvace).

Žuti kartoni: Rak (Slaven Belupo).

Crveni kartoni: –

Izvješće:

U posljednjem jesenskom kolu Slaven Belupo nije uspio svladati posljednjeg Hrvatskog dragovoljca već se morao zadovoljiti podjelom bodova – 1:1.

Iako su farmaceuti imali više povoljnih prigoda gosti su uspjeli ostati nepobijeđeni i zadovoljni se vratili u Zagreb.

Prvu šansu imao je Čanađija u 8. minuti, ali je loše pucao i lopta je završila kraj lijeve vratnice. Samo minutu kasnije nakon izvedenog udarca iz kuta napadači Slavena Belupa nisu se najbolje snašli u kaznenom prostoru Dragovoljca i još jedna obećavajuća prigoda otišla je u nepovrat.

Još dvije dobre prilike imali su Novinić u 31. i Rak u 33. minuti, dok je najbolju šansu propustio Delić pet minuta kasnije kad se potpuno sam našao pred vratima Čovića i umjesto sigurnog pogotkagostujući čuvara mreže “skinuo” je njegov udarac.

U posljednjim minutama prvog poluvremena Čanađija je još jednom bio u dobroj prigodi ali je s nekoliko metara glavom prebacio gredu, dok je na ubačaj Filipovića loše reagirao Novinić i glavom promašio čisti “zicer”.

Odmah u nastavku pljesak s tribina Gradskog stadiona!

Igrala se 47. minuta kad je Filipović još jednom ubacio loptu s lijeve strane koju je Novinić uputio pravo u vratara Čovića, ovaj je odbija do Brleka čiji je udarac završio u mreži Hrvatskog dragovoljaca za 1:0.

Nakon vodstva farmaceuti su malo posustali što su gosti iskoristili i preuzeli inicijativu, ali bez ozbiljnijih prigoda sve do 72. minute kada se Rašić odlučio na udarac s 18 metara i neobranjivo pogodio “rašlje” vratara Pelina za 1:1.

Nakon izjednačenje Slaven Belupo se probudio, imao više od igre i dvije vrlo dobre prigode koje nije iskoristio iskusni Vugrinec.

– Iako sam očekivao pobjedu nemam što zamjeriti svojim igračima koji su se borili, ali i propustili nekoliko vrlo povoljnih prigoda.

Da smo iskoristili samo neke od njih sva tri boda ostala bi u Koprivnici. Najvažnije, da smo zadržali bodovnu razliku od Dragovoljca – kratko je kazao nakon utakmice trener našeg kluba Mladen Frančić.