NK SLAVEN BELUPO- NK BJELOVAR 2:1

12.01.2013.


SLAVEN BELUPO: Rodić, Barić, Pranjić, Senić, Maras, Geng, Purić, Herent, Čanađija, Delić, Novinić (drugo poluvrijeme: Marković (od 65. Pelin), Tucaković, Pranjić, Senić, Geng, Herent, Bukovac, Takač, Maretić, Jelavić, Novinić).

Trener: Roy Ferenčina.

BJELOVAR: Cvančić, Žagi, jurić, Stanković, Mrzlečki, Vinković, Jelić-Balta, Kraljević, Golubić, Ljubić, šibenik (još su igrali: Srbljanović, Kuhar, Pašalija, Kosanović, Bertić, Mlinarić, Kristić, Lauš, Horvat, Šestak, Šimatović, Plantek).

Trener: Jadranko Bundović.

Strijelci: 0:1 – Ljubić (22 – 11 m), 1:1 – Maras (42 – 11 m), 2:1 – Maras (45).

Sudac: Šimčić. Pomoćnici: Dević i Novak (svi Koprivnica).

U prvoj prijateljskoj provjeri nakon petodnevnih zimskih priprema Slaven Belupo se sastao s trećeligašem Bjelovarom i pobijedio 2:1.
Iako su farmaceuti dominirali igrom u kojoj su imali nekoliko povoljnih prigoda u vodstvo su prvi došli Bjelovarčani.
Dogodilo se to u 22. minuti nakon njihovog prvog protunapada kada je Pranjić igrao rukom u svom kaznenom prostoru i sudac Šimčić je dosudio najstrožu kaznu. Siguran realizator za Bjelovar bio je Ljubić – 0:1. Koprivnički prvoligaš nastavio je s terenskom inicijativom i u 42. minuti dolazi do poravnanja rezultata.
Novinić je u kaznenom prostoru lijepo zaobišao jednog obrambenog igrača Bjelovara koji ga je bio primoran srušiti i sudac Šimčić je bez razmišljanja pokazao na „bijelu točku“. Najstrožu kaznu za farmaceute izveo je Maras – 1:1.
Svega tri minute kasnije Slaven Belupo dolazi u vodstvo. Nakon jednog prekršaja obrane gostiju slobodan udarac s 18 metara izveo je Maras i vratar Bjelovara bio je nemoćan za 2:1.
U drugom poluvremenu u igru Slavena Belupa kao i u momčad Bjelovara ušlo je niz novih igrača ali nije došlo do promjene rezultata, tako da je ostao ishod iz prvog dijela susreta – 2:1 za farmaceute.
Sljedeću prijateljsku utakmica Slaven Belupo će igrati u srijedu a suparnik će mu biti također trećeligaš, Podravina iz Ludbrega. Susret počinje u 16 sati.