NK Slaven Belupo i RK Koprivnica Noa podržali Special power league, nogometnu ligu za djecu s teškoćama u razvoju

16.02.2019.


Danas je u Osijeku, točnije u Sportskoj dvorani Gradski vrt, održan drugi turnir projekta Special power league, nogometne lige za djecu s teškoćama u razvoju. Na osječkom turniru sudjelovali su i Koprivničanci koji su branili boje Slaven Belupa. Naš klub, kao i RK Koprivnica Noa, podržali su ovaj hvalevrijedan projekt.

Njegova ideja jest motiviranje djece s teškoćama u razvoju (psihička oštećenja, tjelesna oštećenja, socijalno ugroženi, manjine itd.) da se kroz sport aktivno integriraju u društvo. Nogometni klubovi koji podupiru projekt uz NK Slaven Belupo su i GNK Dinamo, NK Osijek, NK Istra 1961, HNK Rijeka, kao i Škola fudbala „Respekt“ Sarajevo. Naravno, ne smijemo zaboraviti još jednom spomenuti ni Rukometni klub Koprivnica Noa. Potporu cijeloj inicijativi dala je i koprivnička Sportska udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama “Veliko srce”. SPL ambasador je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Na današnjem turniru sudjelovalo je 80-ak nogometaša, a svi su osvojili medalje i dobili diplome. Istaknimo da je našu momčad vodio Igor Stubičar, trener mlađih uzrasta u RK Koprivnica Noa. Veliki bravo za sve!