NK SLAVEN BELUPO – HNK CIBALIA 2:0 (0:0)

27.03.2004.Sastav NK Slaven Belupo

Solomun – Gal, Crnac, Jurčić, Jurić – Brgles (od 86. Šimek), Vukojević, Posavec, Srpak – Vručina (od 46. Pejić), Dodik (od 70. Landeka)

Trener: Ivan Bedi

Sastav HNK Cibalia

Marić – Ivelj (od 49. Šuto), Leutar, Pernar – Križanović, Pavličić, Žgela, Kovačević (od 60. Greer, od 70. Andričević), Jozinović – Ratković, Peraica

Trener: Vjeran Simunić

Suci

Glavni sudac: Edi Šunjić (Split)

Pomoćni suci: Petar Gabrilo, Ćiro Ugrin (oba Split), Nikola Petir (Kašina)

Golovi

1:0 Posavec (49’-11 m), 2:0 Pejić (60)

Žuti kartoni

Kovačević (32’), Vručina (33’), Pavličić (53’), Crnac (55’), Solomun (87’)

Crveni kartoni

Crnac (68’-preoštar start)

Gledatelja

1500

Izvještaj sa utakmice

U prvom kolu Lige za ostanak, Slaven Belupo je ostvario vrijednu pobjedu od 2:0 nad tradicionalno neugodnom Cibalijom. Pogotke odluke postigli su Srebrenko Posavec s 11 metara i Petar Pejić.

Gosti su se postavili u čvrstu 3-5-2 formaciju, što je domaćem sastavu stvorilo dosta problema u pokušajima prodora prema vratima Marića. Ipak, prvu priliku ima Slaven Belupo, Posavec je kratko izveo slobodni udarac u 9. minuti, Dodik je tukao s desetak metara, ali je Marić obranio. U 22. minuti Srpak je oteo loptu na sredini terena i tukao s 18 metara, ali pored gola.

Uslijedilo je razdbolje dominacije gostiju. U 31. minuti Jozinović je izveo slobodni udarac s 18 metara, ali je Solomun sjajno obranio. Kovačević u 35. minuti ubacuje nezgodnu loptu pred vrata, Solomun nesigurno reagira, a Jurčić odbija u korner. Križanović je u 37. minuti tukao pored gola.

U 38. minuti Posavec je ubacio s desne strane, Dodik je malo zakasnio, a Crnac u padu šalje loptu pored gola. Prvi dio zaključio je Peraica pokušajem iz blizine, ali je Solomun opet siguran.

Naša momčad bolje otvara nastavak susreta i ubrzo dolazi u vodstvo. Nakon duge akcije koja je krenula s desne strane, Dodik je idealno uposlio Pejića, kojeg ruši vratar Marić. Sudac je pokazao na jedanaesterac, kojeg je sigurno izveo Srebrenko Posavec, i doveo svoju momčad u vodstvo od 1:0.

U 50. minuti Jurić je pronašao Dodika, koji iz prve tuče pokraj gola. Udarac Pavličića u 55. minuti brani Solomun, a u 60. minuti već je 2:0. Prvo je Srpak, a potom i Dodik, glavom proslijedio loptu za Petra Pejića, koji prolazi po lijevoj strani i s 18 metara pogađa mrežu.

U 68. minuti Crnac je srušio Greera, koji je teže ozlijeđen. Kapetan Slavena Belupa je zbog tog starta dobio crveni karton, pa je do kraja susreta Cibalia pokušala iskoristiti brojčanu premoć. Ipak, to im nije uspjelo, bodovi su sasvim zasluženo ostali u Koprivnici.