NK SLAVEN BELUPO – HNK CIBALIA 1:0

22.04.2006.Sastav NK Slaven Belupo

Nikoloski-Bodrušić, Božac, Mumlek, Dodik, Dunković ( 63’ Kovač), Poldrugač, Vručina (83’ Jambrušić), Pejić, Kurilić, Radeljić

Trener: Elvis Scoria

Sastav HNK Cibalia

Burcsa-Bagarić, Leutar, Bilen (64’ Pletikosić), Jukan, Žgela (58’ Stojanovski), Lojić, Prijić, Andričević, Križanović, Kerić (72’ Ratković)

Trener: Igor Štimac

Suci

Glavni sudac: Vlado Svilokos (Sisak)

Pomoćni suci: Željko Perak (Karlovac), Darko Jambrović (Čakovec), Domagoj Vučkov (Rijeka)

Golovi

1:0 Vručina

Žuti kartoni

Mumlek 38’, Božac 45’, Kurilić 69’, Poldrugač 84’, Bagarić 28’, Andričević 33’

Crveni kartoni

Gledatelja

1500

Izvještaj sa utakmice

Slaven Belupo pobijedio je Cibaliju s minimalnih 1:0 te je s tri nova boda još bliži osiguravanju opstanka u Prvoj HNL. Jedini pogodak na utakmici pao je u drugom poluvremenu, kad je Bojan Vručina odlično iskoristio dodavanje Miljenka Mumleka i pogodio mrežu gostujućeg vratara.

U prvom dijelu naša je momčad stvorila nekoliko izglednih prigoda, koje nije uspjela pretvoriti u pogotke. Nakon dodavanja Dunkovića, Pejić je u 6. minuti tukao pred vratiju. Božac je u 7. minuti poslužio Vručinu, koji tuče iznad grede. Vručina je u 13. minuti uposlio Dunkovića, ali ovaj se nije najbolje snašao. Nakon slobodnog udarca Mumleka u 30. minuti, Dodik je uputio udarac iz blizine, no Leutar je izbacio s gol-crte. Božac u 42. minuti iz daljine tuče iznad grede, a u nadoknadi vremena Vručina nakon kombinacije s Mumlekom opet promašuje vrata.

Bodrušić u 55. minuti iz daljine nije precizan, a presuda je pala u 64. minuti. Mumlek je s lijeve strane dodao loptu Vručini, koji je primijetio da vratar Burcsa očekuje ubačaj, pa ga je prevario i snažnim udarcem pogodio prvi kut za 1:0. Vručina je uposlio Mumleka u 73. minuti, no Burcsa brani. Nikoloski u 75. minuti brani udarac Bagarića, kao i Stojanovskog u 88. minuti. U 90. minuti Dodik je izbio sam pred Budrcsu, koji je obranio njegov udarac pa je ostalo 1:0.