NK SLAVEN BELUPO – FC GLENAVON 3:0

24.06.2000.Sastav NK Slaven Belupo

Lisjak – Crnac (79’ Medenjak) – S. Bošnjak, Kacić – P. Bošnjak, Kokol (68’ Međimorec), Ferenčina, Kovačević, Amižić – Jurčec, Dodik (46’ Sertić)

Trener: Mladen Frančić

Sastav FC Glenavon

Adois – O’Connor (61’ Gough), Glendinning, Smith, Spiers – Davidson, Murphy, Livingstone, Wood (68’ Wright) – Grand, McCann

Trener: Roy Walker

Suci

Glavni sudac: Sergej Šebek

Pomoćni suci: Vladimir Petrov (Ukrajina), Vladimir Juhas (Ukrajina), Darko Kolić (Hrvatska)

Golovi

1:0 Amižić (6’), 2:0 Jurčec (19’), 3:0 Jurčec (63’)

Žuti kartoni

Kacić (30’), Livingstone (37’), Davidson (42’), Crnac (76’)

Crveni kartoni

Gledatelja

3500

Izvještaj sa utakmice

U uzvratnoj utakmici 1. kola Intertoto Cup-a igrači NK Slavena Belupa pobijedili su igrače Glenevona rezultatom 3:0. Slaven Belupo pokazao je više sigurnosti i odgovornosti. Bolje su kontrolirali loptu, akcije su bile tečnije i opasnije. Gosti su igrali mnogo lošije u Koprivnici nego kao domaćini. Izostala je i njihova poznata doza agresivnosti, djelovali su teško i umorno. Opravdanje su našli u kratkim pripremama. Utakmica je bila prenervozna. Nervozu su stvorili gosti, meta njihovih nasrtaja bio je prije svega Pavo Crnac, zatim Marijo Dodik. Zbog ozljeda obojica su morali napustiti teren.

1:0 ? Amižić. Dubinsku loptu na desnoj strani gostujuće polovice primio je Jurčec. Uslijedio je hitac na drugu vratnicu, u skoku je najviši bio Dodik koji je glavom stupsio loptu do Amižića koji je s 14 metara silovito pogodio mrežu.

2:0 ? Jurčec. Amižić je iz kuta poslao poluvisoku loptu na prvu vratnicu, gdje je bio Jurčec, koji je loptu zahvatio glavom i prebacio gostujućeg vratara.

3:0 ? Jurčec. Sertić je povukao loptu po desnoj strani i s ruba šesnaesterca nabacio pred protivnička vrata, gdje se prikrao Jurčec. Uslijedio je snažan udarac glavom i lopta je uletjela u lijevi gornji kut mreže.