NK SLAVEN BELUPO – FC ANORTHOSIS FAMAGUSTA – 7:0 (4:0)

23.06.2001.Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, Međimurec, Crnac(od 36’ Gal), Kacić,P. Bošnjak, Radiček, Ferenčina(od 46. Medenjak), Mužek, Geršak, Jurčec(od 40’ Šomoci), Dodik

Trener: Dražen Besek

Sastav FC Anorthosis Famagusta

Sava(od 14. Andreas), Sotirioy, Payloy(od 46. Sijepis), Adamoy (od 70. Nikolaouy), Psillos, Christofi, Michail, Koyrsaros, Stratis, Irodoti, Yiannakoy

Trener: Nikolay Kostov

Suci

Glavni sudac: Kačenga (Slovačka)

Pomoćni suci:

Golovi

3’ Dodik, 7’ Jurčec,37’ Dodik, 45’Geršak, 51’ Dodik, 56’ Dodik, 66’ Medenjak

Žuti kartoni

 

Crveni kartoni

 

Gledatelja

2000

Izvještaj sa utakmice

Slaven je bio prevelika prepreka za goste iz Cipra, koji su u Koprivnicu došli bez vidnih ambicija za ostvarenjem prolaska u drugo kolo.

Nakon 90 minuta igrači Anorthosisa mogu biti zadovoljni sa sedmicom jer izglednih je prilika bilo dovoljno da rezultat na domaćoj strani osvane i dvoznamenkastom brojkom.

Bez obzira na nejak i pomlađen sastav gostiju, vidna je bila razigranost Slavena, dok se ofenzivna trenerska ruka mladog varaždinskog stratega sve više pokazuje dobrim potezom.

Nakon kraće stanke u golijadi najboljeg koprivničkog strijelca ponovo je proradila napadačka lucidnost koja je rezultirala s lijepa četiri pogotka koja su osim radosti navijačima domaćeg kluba zasigurno opravdala dolazak menadžera iz Italije koji su ne bez razloga već po 3. puta u poslijednjih mjesec dana odsjeli u Koprivnici.

Dodik je golijadu otvorio zgoditkom u 3. minuti da bi je nastavio u 37., 51 i 56.

Drugi zgoditak djelo je Renata Jurčeca, koji koristi idealno Dodikovo upošljavanje s desne strane i glavom sprema loptu iza indisponiranog i nakon toga zamjenjenog mladog vratara Famaguste.

Asistent Dodiku za 3. zgoditak bio je uvijek točan Damir Mužek,dok je autor četvrtog gola Geršak koji s 16 metara para mrežu novopridošlog golmana Andreasa.

Peti i šesti pogotci ponovo su djelo bijele “devetke” (danas 15)

, da bi mladi Medenjak stavio točku na i sedam dana

prije dolaska francuske Bastije.