NK PULA – NK SLAVEN BELUPO 0:0

19.05.2007.


Sastav NK Pula:

Iveša-Radas, Lozo, Kacić-Babić (od 46. Ramadani), Jurić, Grgurović (od 82. Deranja), Raić Sudar, Dobrić – Selak, Dragičević (od 46. Halilović)

Trener: Stanko Mršić

Sastav NK Slaven Belupo:

Nikoloski-Poldrugač, Kristić, Božac-Bošnjak, Posavec, Sopić, Poljak, Bodrušić-Zahora (od 83. Jambrušić), Vručina

Trener: Elvis Scoria

Glavni sudac: Alen Gerek (Zabok)

Pomoćni suci: Tvrtko Jureša (Zagreb), Borut Križarić (Čakovec) i Domagoj Vučkov (Rijeka)

Golovi: –

Žuti kartoni: –

Crveni kartoni: –

Gledaoca: 2000

Izvještaj:

Gledatelji nisu bili zadovoljni igrom koju su dvije momčadi prikazale u prvom poluvremenu, jer viđeno je svega nekoliko poluprilika. Pula je u 19. minuti mogla povesti, ali je udarac Selaka s pet metara obranio Nikoloski. Vručina je u 28. minuti s više od 20 metara tukao prema Iveši, ali je pulski vratar obranio. Zahora je u 34. minuti iz daljine uputio udarac iznad gola, a prvi dio zaključio je Sopić udarcem s 20 metara, kojeg je obranio Ivaniš.

Nakon 15 minuta igre u nastavku, Zahora je izbio sam pred Ivešu, ali je njegov udarac bio neprecizan. U 63. minuti Božac glavom šalje loptu iznad grede nakon što je Posavec ubacio iz kornera. U 66. minuti Halilović glavom iz blizine šalje loptu pored vratnice, a Pula je u 76. minuti imala najbolju prigodu. Selak je izbio sam pred Nikoloskog i uputio loptu prema mreži, a na gol-crti loptu je u polje izbio gostujući kapetan Bošnjak. U 78. minuti Vručina je prošao po desnog strani kaznenog prostora domaćih i uposlio Posavca, koji upućuje slab udarac i Iveša je lako obranio. U prigodi je u 82. minuti bio Vručina, ali nije se najbolje snašaoo i susret u Puli završen je bez pogodaka.

Slaven Belupo je na kraju osvojio peto mjesto u prvenstvu, čime je ponovljen najbolji klupski plasman iz 2000. i 2001. godine, a pored Puljanima su kvalifikacije za opstanak 27. i 30. svibnja.