NIKOLA JAMBOR JE IGRAČ KOJI DOLAZI NA VELIKA PRVOLIGAŠKA VRATA

15.04.2016.


Mladi igrač naše momčadi Nikola Jambor pravo je proljetno otkriće prvoligaškog hrvatskog prvenstva. Ovaj 20-godišnji “veznjak” ima vrlo važnu ulogu u sastavu trenera Željka Kopića koji mu je u prošlom kolu na gostujućem susretu s Lokomotivom povjerio i kapetansku vrpcu, nakon što Mateas Delić i Vedran Purić nisu mogli nastupiti zbog lakših ozljeda.
– Nesretno smo izgubili s Lokomotivom koja je vrlo brzo došla u vodstvo, dok smo mi u prvom poluvremenu propustili dvije sjajne prigode koje je vratar Zelenika sretno “skinuo”. Mislim da nas je uzvratna polufinalna utakmica s Rijekom koju smo uvjerljivo pobijedili i uvrstili se u finale Hrvatskog kupa dosta iscrpila, što je također utjecalo na izgubljene bodove u Kranjčevićevoj – ističe Nikola Jambor koji je prošao kompletnu klupsku školu nogometa i u svojoj generaciji bio jedan od najboljih igrača te dodao:
– Od dječačkih dana nalazim se u klubu, uvijek sam radio vrlo predano i odgovorno te mi je velika čast što sam došao do prvoligaškog sastava. Vidim da trener Kopić vjeruje u mene i mislim da ću njegovo povjerenje u potpunosti opravdati. Često razgovaram s trenerom i ti razgovori mi i te kako koriste.
Od prvih nogometnih koraka se vidjelo da ste vrlo daroviti, što tvrde i treneri u školi nogometa koji su Vas vodili.
– Najviše sam radio sa Zvonimirom Kelekom i njegovi savjeti mnogo su mi pomogli, kao i savjeti ostalih trenera s kojima sam vježbao. Vrlo sam ambiciozan i to je vrlina koju svaki igrač mora imati ako želi uspjeti. Oduvijek sam želio postati prvoligaški nogometaš i to mi se ostvarilo.
Jeste li se nadali da će te već ovog proljeća postati standardni igrač i kreator igre Slavena Belupa?
– Nadao sam se posebno nakon zimskog odlaska Ljubana Crepulje u Belgiju koji je imao više iskustva od mene i duži prvoligaški staž. Vjerujem, da je i trener zadovoljan mojom igrom iako osobno mislim da ima još dosta prostora za njen napredak i da ću to pokazati u susretima koji dolaze.
U nedjelju stiže Hajduk, a zatim slijedi gostovanje kod Osijeka. Što očekujete?
– Hajduk je veliki klub, ove sezone još ga nismo svladali i vrijeme je da to učinimo u nedjelju. Za nas je to jako važna utakmica i nadam se dobrom ishodu. O Osijeku ću razmišljati tek nakon utakmice s “bilima” jer kao što trener Kopić kaže, idemo iz susreta u susret. Svaki prvi je najvažniji, a onda slijedi onaj drugi. Osobno očekujem da ćemo i jednu i drugu utakmicu odigrati na najvišoj razini, jer samo tako možemo do pozitivnog rezultata.
Ima li naša momčad izgleda za viši plasman od trenutačnog?
– Ima, što naravno ovisi o igri koju ćemo prikazati. Ako ćemo biti na razini kao s Rijekom onda možemo do šestog mjesta što bi bio prošlogodišnji plasman s kojim bi svi bili zadovoljni.
Što za Vas znači plasman u finale Kupa u kojem će se Slaven Belupo sastati s Dinamom?
– Igra se jedna utakmica i sve je moguće. Dinamo je naravno favorit, ali bila je i Rijeka pa smo je izbacili. Mi nemamo što izgubiti, a s pobjedom bi napravili čudo. Igrat ćemo najbolje što možemo, bit ćemo jako motivirani i učinit ćemo sve da Rabuzinovo sunce prvi puta dođe u naše ruke. Nitko sretniji od mene da u tome uspijemo i pokažemo koliko vrijedimo. No, o finalu Kupa razmišljat ću kao i moji suigrači kada za to dođe vrijeme, a sada se svi moramo usredotočiti na prvenstvo, posebno na nedjeljnu utakmicu s Hajdukom na kojoj očekujem ispunjenu tribinu na Gradskom stadionu i veliku podršku naših navijača – završio je Nikola Jambor pred kojim je, kao što je bilo vidljivo na dosadašnjim utakmicama uspješna nogometna karijera.