NIKAD USPJEŠNIJA JESEN SLAVEN BELUPA

05.12.2011.


U svojoj prvoligaškoj povijesti Slaven Belupo nikad nije osvojio toliko bodova u jesenskom prvenstvu i ostvario plasman na treće mjesto.

Farmaceuti su u 17 odigranih kola osvojili 31 bod, uz 9 pobjeda, četiri neodlučena rezultata i isto toliko poraza. S jesenskim učinkom posebno je zadovoljan trener Roy Ferenčina, koji je nakon pobjede sa Splitom rekao:

–       Iako sa Splićanima na ljestvici dijelimo treće mjesto mi smo u prednosti, jer smo u Splitu odigrali neodlučeno, dok smo ih na našem stadionu svladali s 2:0. Za nas je to jedna od najvažnijih jesenskih pobjeda, jer smo osvojili bodove s našim izravnim suparnikom u borbi za Europu, dok petoplasiranom klubu sada bježimo pet bodova – istaknuo je trener Ferenčina i nastavio:

–       Kad je Mujanović postigao drugi pogodak za našu momčad sve je bilo riješeno i nismo htjeli „srljati“, da nam se ne dogodi neka greška i primimo gol. Možda u nekim trenucima naša igra nije bila najbolja, no napravili smo dosta šansi dok gosti nisu imali ni jednu ozbiljniju prigodu. Naši igrači dali su sve od sebe u ovoj utakmice i pokazali da se mogu nositi sa svakim prvoligaše. Split je možda poslije Dinama najbolja momčad, skup dobrih individualaca i zbog toga je naša pobjeda još značajnija. Želim se zahvaliti svim igračima koji su iznijeli jesensku sezonu, našim liječnicima i fizioterapeutima, oružaru i naravno ljudima koji vode klub. Svi su zaslužni za ovaj uspjeh i neka se ovako samo nastavi i u proljetnom prvenstvu. U utorak ćemo imati posljednji trening, zajednički ručak, a svaki igrač će dobiti program po kojem će vježbati do početka zimskih priprema s kojima ćemo krenuti 9. siječnja sljedeće godine – završio je Roy Ferenčina.