TROMSO: Sahlman, Hogli, Reginiussen, Koppinen, Larsen, Strand 8od 71. Sequeira), Knarvik, Jenssen, Lindpere, Rushfeld, Moldskred

Trener: Per Hogmo

SLAVEN BELUPO: Rodić, Csizmadia, Kokalović, Rogulj, Maras, Poldrugač, Šafarić (od 90. Gregurina), Nynkeu, Jurić, Vručina (od 87. Tepurić), Vojnović (od 70. Delić)

Trener: Milivoj Bračun

Sudac: Pawel Gil. Pomoćnici: Piotr Sadczuk, Radoslaw Siejka (svi Poljska)

Strijelci: 0:1 Šafarić (38 – 11 m), 1:1 – Moldskkred (67), 2:1 – Rushfeld (69)

Gledatelja: 3.600.

Žuti kartoni: Nynkeu (Slaven Belupo)

Crveni kartoni:

Izvješće:

Slaven Belupo nije postigao pozitivan rezultat u prvom susretu 3. pretkola Europske lige u Norveškoj s Tromsom, iako je prvi došao u vodstvo pogotkom Šafarića iz opravdano dosuđenog jedanaesterca, nakon prekršaja na Vručini u kaznenom prostoru domaćina. Ipak, poraz od 2:1 je prihvatljiv za farmaceute, koji će za tjedan dana u Koprivnici igrati uzvratnu utakmicu s Norvežanima.
Izjednačujući pogodak Tromso je postigao u 67. minuti, a strijelac je bio njegov najbolji igrač Moldskred. Samo dvije minute kasnije Norvežani su došli u vodstvom 2:1 pogotkom Rushfeldt, koji je s nekoliko metara svladao Rodića i postavio konačni rezultat susreta.
Uoči utakmice trener Bračun morao se odlučiti na promjenu u najavljenom sastavu, jer je Srebrenko Posavec iznenada dobio temperaturu umjesto kojeg je u početnoj jedanaestorici istrčao Nynkeu.