Slaven Belupo

1 - 2

Videoton, Mađarska


Koprivnica, 25.03.2017. - međunarodna prijateljska utakmica

Slaven Belupo: Blažević, Purić, Međimorec, Jovičić, Melnjak, Burić, Stevanović, Christensen, Bouadla, Tadić, Heber (još su igrali: Marković, Arap, Barić, Katić, Gregurina, Ivanovski)

Trener: Željko Kopić

Videoton, Mađarska: Horvath, Lazović, Marić, Nego, Stopira, Juhasz, Szolnoki, Varga, Šepanović, Hadžić, Suljić (još su igrali: Zoldesi, Fejes, Kovacs, Bodi, Geresi)

Trener: Hening Berg

Sudac: Mario Zebec. Pomoćnici: Sanja Rođak-Krašić i Zoran Vrabelj. Četvrti: Ivana Martinčić (svi iz Hrvatske)

Strijelci: 0:1 - Ščepanović (13), 0:2 - Hodžić (47), 1:2 - Heber (88)

Žuti kartoni: -

Crveni kartoni: -

Broj gledatelja: 300

U prijateljskoj nogometnoj utakmici gost Slavena Belupa bio je vodeći mađarski prvoligaš Videoton.
U vrlo zanimljivom susretu Mađari su se predstavili u dobrom izdanju i pobijedili – 1:2.
Prve dvije prigode za vodstvo imao je Slaven Belupo, ali Tadić i Heber nisu bili precizni.
I onda vodstvo Videotona u 13. minuti utakmice. Burić je izgubio jednu loptu na svojoj polovici, Ščepanović je bio brži od Međimorca i pogodio mrežu Blaževića za 0:1.
Slaven Belupo nastojao je do kraja prvog poluvremena izjednačiti ali mu to nije uspjelo, tako da se na odmor otišlo minimalnim vodstvom gostiju.
Na samom početku drugog dijela (47. minuta) još jedan pogodak Mađara koji je nakon greške naše obrane postigao Hodžić za – 0:2.
Uvjerljivo vodstvo gostima je dalo krila, bili su bolji na travnjaku, no i Slaven Belupo je imao svojih prigoda koje nisu iskoristili Bouadla, Barić i Heber.
Pri kraju susreta ipak pogodak za našu momčad. Heber je u 88. minuti uputio jedan vrlo precizan udarac sa 16 metara i pogodio lijevi gornji kut mađarskog vratara za konačnih – 1:2.