Slaven Belupo

0 - 2

Rijeka


Koprivnica, 17.05.2017. - 20.00 sati

Slaven Belupo: Marković, Purić, Musa, Jovičić (od 70. Aliti), Melnjak (od 64. Barić), Katić, Burić, Christensen (od 75. Bogojević), Bouadla, Ivanovski, Heber

Trener: Željko Kopić

Rijeka: Prskalo, Ristovski, Elez, Župarić, Žuta, Bradarić, Mišić, Andrijašević, Bezjak, Gavranović (od 58. Maleš), Vešović (od 76. Čanađija).

Trener: Matjaž Kek

Sudac: Dalibor Mlakar. Pomoćnici: Ivica Modrić i Igor Krmar (svi iz Zagreba). Četvrti: Goran Pataki (Đakovo). Prvi dodatni: Ante Vučemilović (Osijek), drugi dodatni: Igor Križarić (Čakovec). Delegat: Ivica Šparavec (Samobor). Kontrolor suđenja: Vlado Svilokos (Sisak)

Strijelci: 0:1 - Andrijašević (14), 0:2 - Vešović (42)

Žuti kartoni: Ivanovski (Slaven Belupo), Vešović (Rijeka)

Broj gledatelja: 2751

Rijeka je uspješno prošla Koprivnicom osvojivši sva tri boda u susretu s našim klubom i najvjerojatnije osvojila naslov prvoligaškog prvaka, iako su do kraja prvenstva ostala još dva kola.

Iako nema zamjerki na pobjedu Riječana ipak su olako postigli oba pogotka kod kojih obrana Slavena Belupa nije najbolje reagirala.

Igrala se 14. minuta kad je Žuta ubacio loptu s lijeve strane pred naša vrata gdje se najbolje snašao Andrijašević, kojeg nitko iz naše obrane nije “zatvorio” te mu nije bilo teško svladati Markovića za 0:1.

Svega četiri minute kasnije Slaven Belupo je izveo jedan vrlo dobar napad, Heber je sjajno pucao s 18 metara ali je gostujući vratar Prskalo odlično reagirao i loptu krajnjim naporom izbacio u korner.

Rijeka ima nešto više od igre dok se naša momčad orijentirala na protunapada, ali bez uspješne završnice.

U 32. minuti Ivanovski je pobjegao obrani Riječana koja ga je zaustavila na nepropisan način i sudac je opravdano dosudio slobodni udarac iskosa s desne strane kojeg je dobro izveo Bouadla, ali se Prskalo još jednom istaknuo odličnom obranom.

Pri kraju prvog poluvremena, točnije u 42. minuti Riječani postižu svoj drugi pogodak.

Na jednu ubačenu loptu pred kazneni prostor naše momčadi Melnjak nije najbolje reagirao, što je iskoristio Vešović i svladao Markovića za 0:2.

Slaven Belupo je u nastavak susreta krenuo znatno odlučnije i prvu ozbiljniju prigodu imao je u 59. minuti, ali ubačenu loptu u kazneni prostor Riječana nije najbolje primio Ivanovski i poluprigoda za smanjenje vodstva gostiju nije iskorištena.

Još jednom Ivanovski je u 72. minuti bio u dobroj prigodi, ali je njegov udarac s 14 metara iskosa otišao kraj desne vratnice.

Do kraja utakmice Riječani su zadržali vodstvo od dva pogotka te se nakon isteka 90. minute našli u zagrljaju i radosno proslavili koprivničku pobjedu.

U sljedećem, pretposljednjem kolu Slaven Belupo gostuje u Zagrebu kod Lokomotive.