Slaven Belupo

0 - 0

Rijeka


Koprivnica, 20.11.2016. - 16. kolo

Slaven Belupo: Blažević, Purić, Musa, Katić, Štiglec, Burić, Christensen, Bouadla (od od 90. Jovičić), Savić (od 79. Aliti), Heber (od 89. Gregurina), Ivanovski

Trener: Željko Kopić

Rijeka: Prskalo, Žuta, Mitrović, Elez, Martić, Matei (od 69. Ayaji), Maleš, Bradarić, Andrijašević, Vešović, Handžić (od 57. Čanađija)

Trener: Matjaž Kek

Sudac: Andrej Burilo (Osijek). Pomoćnici: Dalibor Conjar (Osijek) i Goran Loparac (Sladojevci). Četvrti: Dario Bel (Osijek). Delegat: Damir Čilić (Vinkovci). Kontrolor: Alen Gerek (Zabok)

Strijelci: -

Žuti kartoni: Purić (Slaven Belupo), Žuta, Maleš, Vešović, Čanađija (Rijeka)

Crveni kartoni: Andrijašević (Rijeka)

Broj gledatelja: 1450

U vrlo dobroj utakmici Slaven Belupo je zaustavio pobjednički pohod vodeće Rijeke s kojom je na svom stadionu odigrao bez pogodaka – 0:0.
Naša momčad je bila bolja veći dio utakmice, posebno u prvom poluvremenu kada je nadigrala Riječane, imala više prigoda, dok su gosti bili gotovo bezopasni.
Već u 5. minuti Savić je pucao s 15 metara ali pravo u vratara Prskala. Tri minute kasnije opet jedan dobar prodor Koprivničanaca nakon što je Heber uposlio Savića koji puca s 14 metara, no Prskalo je opet bio na mjestu. Igrala se 10. minuta kada se Heber kojem je to bila najbolja igra od kada je došao u naš klub snažno pucao sa 16 metara, ali Prskalo se još jednom nije dao iznenaditi.
Prvi ozbiljniji napad Riječani su izveli tek nakon pola sata igre kada se Vešović odlučio na udarac sa 17 metara no vratar Blažević je odlično reagirao i loptu odbio u korner.
Najbolju prigodu za pogodak u prvom poluvremenu imao je Ivanovski u 40. minuti kada se našao potpuno sam pred vratarom Prskalom nakon odlične asistencije Savića, ali je njegov neprecizni udarac završio iznad grede.
U drugom poluvremenu gledali smo izjednačenu igru u kojoj je u 64. minuti Heber svladao Prskala no pomoćni sudac Conjar je “mahao” zaleđe iako nismo sigurni da je postupio ispravno, što će pokazati tv-snimka.
Igrala se 75. minuta kada su Riječani u drugom dijelu samo jednom priprijetili, ali se Čanađija nije najbolje snašao u kaznenom prostoru naše momčadi.
Još jedan dobar napad izveli su Koprivničanci u 83. minuti nakon što je Štiglec dugom loptom pronašao Hebera koji je zamalo zakasnio ispred vratara Prskala.
Nakon utakmice igrač gostiju Andrijašević pogrdnim se riječima obratio sucu Burilu koji mu je dodijelio crveni karton.
U sljedećem kolu Slaven Belupo gostuje kod zagrebačke Lokomotive, a utakmica se igra u petak.