Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, P. Bošnjak, Crnac, S. Bošnjak ( od 24’ Kovačević), Božac, Ferenčina (od 57’ Jurić), Bajsić, Radiček, Kovačić (od 78’ Geršak), Dodik, Kosić

Trener: Rajko Magić

Sastav PFC Marek

Ambarcuman, Velikov, Aleksandrov, Lučev, Kremenlijev, Jonkov, Mudžiri, Dimitrov, Stojkov (od 46’ Eftimov), Arangelov (od 50’ Ovčarov), Šankulov (od 63’ Kirilov)

Trener: Dimitar Aleksijev

Suci

Glavni sudac: Damien Ledentu (Francuska)

Pomoćni suci: Ghislaine Labbe i Jean-Paul Harribey (Francuska)

Golovi

0:1 Dodik (51’) 0:2 Kosić (64’) Božac (90’)

Žuti kartoni

Munžiri (19’), Šankulov(32’), Dimitrov (38’), Radiček (43’), Solomun (52’), Ferenčina (55’), Lučev (56’), Kremenlijev (64’), Jurić (88’)

Crveni kartoni

Ambracuman (48’ pljuvanje), Mundžiri (54’ preoštar start)

Gledatelja

4000

Izvještaj sa utakmice

U bugarskom tisku u danima pred susret, momčad farmaceuta predstavljena je kao gruba ekipa koja ne preže ni pred čim ne bi li došla do željenog rezultata, no broj žutih kartona a iznad svega razlozi isključenja bugarskih prvotimaca pokazali su pravu istinu o pravom “agresivcu” današnjeg susreta.

Prvi dio susreta Slaven je rutinirano odradio državši loptu u nogama veći dio vremena, iz čega su proizišle i konkretne prilike.

U 8. minuti Dodik je nakon akcije Pere Bošnjaka i Kovačića glavom pucao kraj gola.

Marek je uzvratio u 12 minuti.

Vezni igrač Bugara pronašao je dubinskom loptom odlično utrčalog Šankulova koji je s lijeve strane ušao u šesnaesterac i izašao sam pred vratara koji mu ulaskom u šut onemogućava postizanje vodećeg pogotka.

To je ujedno bila i danas jedina konkretna situacija pokazana od strane domaćih.

Farmaceute je u vodstvo u 20. minuti doveo nerjetko precizan Pavo Crnac.

Nakon što je Mudžiri srušio Bošca, Bajsić je izveo slobodan udarac s lijeve strane a Crnac glavom pogodio za 1:0.

U nastojanju da izjednače rezultat, domaći su grubim i nekorektnim potezima pokušavali ugroziti Solomuna, da bi u 48. minuti Ambarcuman nakon pljuvanja Dodika bio poslan u svlačionicu.

Samo 6. minuta nakon tog incidenta isključen je i drugi domaći igrač Mudžiri, tako da je kvalitetnija momčad i u kvantitatinom smislu profitirala.

U 75. Kosić je ponovo opravdao svoj dolazak u redove Slavena te nakon duplog pasa sa Kovačevićem izbio sam pred golmana i povisio na 2:0.

Slobodan udarac Bošca sa 25 metara u posljednjoj, ili bolje rečeno 3. minuti sučeve nadoknade, potopio je bugarski brod kojem je, nadajmo se, preostao još samo jedan europski izlet – uzvrat u Koprivnici.