Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, Gal (od 7’ Jurić), Bošnjak, Božac, Međimorec, Posavec, Jurčić, Kosić (od 58’ Filipović), Višković, Kovačić (od 80’ Rac), Dodik

Trener: Rajko Magić

Sastav NK Zagreb

Vasilj, Ješe, Osibov, Milinović, Stavrevski, Poldrugač, Ćaćić (od 81’ Štrok), Duro (od 71’ Šimić), Verhas, Samardžić (od 46’ Đalović), Lovrek

Trener: Nikola Jurčević

Suci

Glavni sudac: Vice Pavić (Split)

Pomoćni suci: Zoran Krečak (Šibenik) i Tihomir Lisica (Srinjine)

Golovi

1:0 Lovrek (51’) , 2:0 Štrok (87’)

Žuti kartoni

Milinović (29’), Posavec (39’), Lovrek (42’), Ješe (57’), Božac (57’), Jurčić (90’)

Crveni kartoni

 

Gledatelja

800

Izvještaj sa utakmice

Utakmica je za Slavenaše već od samog početka krenula krivim tokom, nakon što se u 7. minuti ozlijedio Igor Gal, pa je Rajko Magić bio prisiljen mjenjati raspored igrača. Vratio je Međimorca na desnog stopera, a Jurića uveo na desni bok.

Prvu prigodu na utakmici imao je Zagreb nakon ubačaja iz kornera. Osibov je tukao a Solomun je bio na oprezu.

Igra se tjekom cijelog susreta uglavnom odvijala na sredini terena gdje su farmaceuti, s obzirom da se igralo u Kranjčevićevoj kod aktualnog prvaka, jako dobro kontrolirali igru i da su Kovačić i Dodik bolje reagirali u svojim prigodama prvog djela, krajnji je rezultat mogao biti povoljniji za Koprivničance.

U 24. minuti Kovačić je sam izašao pred Vasilja i kad su svi vidjeli loptu u mreži napadač Slavena pogodio je vratara u nogu.

U poslijednjoj minuti prvog poluvremena Posavec je pogodio Dodika na prvoj stativi a ovaj poslao loptu ravno u dobro postavljenog vratara Zagreba.

U drugom poluvremenu nastavila se otvorena igra u kojoj su se Zagrebaši bolje snalazili i u jednoj od akcija Slavena polupresnigom na sredni terena oduzeli loptu Kosiću. Poldrugač je posalao loptu kroz zadnji red Koprivničanaca gdje je utrčo Lovrek i neometano poslao loptu kraj istrčalog Solomuna.Rajko Magić uvođenjem Filipovića nastoji preokrenuti utakmicu u svoju korist.Na njegovu nesreću, upravo mladi napadač u 65’ ne iskorištava dvije izgledne prilike.

I kako to biva, neiskorištene prigode Slavena kaznio je u 87. minuti Hrvoje Štrok. Poklon loptu Marija Raca koristi za ulazak u šesnaesterac odakle jakim prizemnim udarcem matira vratara Koprivničanaca.

Još gore od poraza stoji činjenica da je Dalibor Božac zaradio treći žuti karton te uz već ozlijeđene Pavu Crnca, Igora Gala, Danijela Radičeka i suspendiranog Bošnjaka Slaven dočekuje sljedeće nedjelje predstavnika u Kupu UEFA-e, Varteks.