Sastav NK Slaven Belupo

Lisjak – Brgles, Gal, Jurić, Radić – Jambrušić (od 64. Mijatović), Šarlija, Šomoci, Bodrušić – Pejić (od 81. Bošnjak), Guć (od 65. Sertić)

Trener: Milo Nižetić

Sastav FC Spartak Trnava

Kamenar – Hrabal, Poljovka, Stano, Šimko – Fall (od 62. Hodur), Kopunek, Duriš, Husar (od 77. Kožuh) – Kriss (od 90. Masaryk), Ujlaky

Trener: Jozef Vukušić

Suci

Glavni sudac: Jari Maisonlahti

Pomoćni suci: Esa Venuilainen, Jukka-Pekka Koskela (svi Finska) i Željko Novosel (Hrvatska)

Golovi

Žuti kartoni

Guć (36’), Gal (53’), Šimko (84)

Crveni kartoni

Gledatelja

1000

Izvještaj sa utakmice

U prvom susretu 3. kola Intertoto kupa pomlađeni sastav Slavena Belupa odigrao je bez pogodaka sa slovačkim Spartakom iz Trnave. Uzvratna utakmica na rasporedu je sljedeće subote u 18 sati u Trnavi. Prve minute u dresu našega kluba odigrali su Krunoslav Jambrušić, Dario Bodrušić i Ante Šarlija, a kapetansku vrpcu ponio je Dario Brgles.

Utakmicu je otvorio Hrabal, iz slobodnog udarca s 20 metara gađao je iznad vratiju. Nakon prekida izazvanog ubacivanjem baklji gostujućih navijača, Jambrušić je u 7. minuti tukao pored gola. Kopunek je u 12. minuti okušao udarac, ali lopta odlazi pored vratnice. Zatišje vlada do 28. minute, kad na ubačaj Guća Radić tuče glavom, a loptu Pejić na drugoj vratnici prihvaća u nedozvoljenoj poziciji. U 45. minuti Jambrušić s desne strane upućuje udarac točno u vratara Kamenara.

U nastavku je u 48. minuti Bodrušić tukao pored gola, kao i Kriss u 61. minuti. Nakon ulaska Mijatovića i Sertića Slaven je bio opasniji u napadu. U 69. minuti Sertić je s 18 metara opasno tukao, vratar izbija u korner. Ubacio je Sertić, a Pejićev udarac glavom zaustavlja Kamenar. Nakon ubačaja Šomocija iz kuta, Radić glavom šalje loptu iznad grede, a Kožuch u 90. minuti iz idealne prigode ne uspijeva pogoditi okvir gola.

S obzirom na postavu koja je igrala, ostvaren je pozitivan rezultat, ali o uzvratu će se razmišljati tek nakon srijede i prvenstvenog starta s Osijekom.