NK SLAVEN BELUPO: Iveša – Purić, Kokalović, Kristić, Šiklić – Delić (od 46. Jurić), Sopić (od 55. Jajalo), Poljak, Čaval – Šehić (od 65. Bošnjak), Kresinger

Trener: Krunoslav Jurčić

NK ZADAR: Vuković (od 46. Ježina) – Puljić, Batkoski. Parmaković – Gregov, Mišlov (od 84. Tičak), Jerbić, Tomasov, Elez (od 24. Maruna) – Župan – Mitrović

Trener: Dalibor Zebić

Golovi: 1:0 Šehić (12), 2:0 Čaval (82)

Glavni sudac: Vlado Svilokos (Sisak)

Pomoćni suci: Vlado Crnolatac (Petrinja), Andrija Olujić (Zagreb) i Igor Pristovnik (Zagreb)

Žuti kartoni: Kresinger (19), Parmaković (28), Šiklić (79)

Crveni karton: Parmaković (86)

Gledatelja: 2000

Izvještaj:


Slaven Belupo ostvario je pobjedu nad Zadrom u zaostaloj utakmici 27. kola Prve HNL. Naša je momčad povela pogotkom Asima Šehića u 12. minuti, a konačnih 2:0 postavio je Kristijan Čaval u 82. minuti utakmice koju je u srijedu na Gradskom stadionu pratilo oko 2000 gledatelja.
U 2. minuti Poljak je izveo korner, ali lopta odlazi iznad grede. U 5. minuti opet je Poljak ubacio iz kornera, a Kokalović je zamalo zakasnio na loptu. U 12. minuti iz kornera je ubacio Poljak, udarac Kresingera obranio je vratar Vuković, ali se lopta odbila do Šehića koji s 2 metra pogađa za 1:0.
U 21. minuti Šehić je tukao iznad grede, u 28. Kresinger nakon ubačaja Poljaka tuče iznad gola. U 31. minuti ubacio je Purić, a Kresinger je zamalo zakasnio uputiti udarac glavom. Delić je u 38. minuti pronašao Šehića, koji prosljeđuje loptu Čavalu, ali je on ostao kratak. U 42. minuti Poljak je tukao iznad grede, a u 45. je Kresinger opet malo zakasnio na ubačaj Poljaka.
U 47. minuti udarac Kresingera s 15 metara obranio je Vuković, a u 52. Šehić s iste udaljenosti tuče pored vratiju. U 55. minuti Sopića je zamijenio Jajalo, a kapetansku vrpcu preuzeo je Kristić. U odličnoj prigodi našao se Šehić u 60. minuti, ali je Ježina obranio njegov udarac. U 64. je sam pred Ježinu izašao Jurić, no zadarski vratar obranio je i njegov udarac. U 64. minuti Čaval je pucao iznad gola, a u 66. Čaval pronalazi Bošnjaka, čiji udarac odlazi pored desne vratnice.
U 82. minuti Kresinger je započeo akciju po desnoj strani i dodao do Bošnjaka, koji pogađa gredu, a nakon što se lopta odbila najbolje se snašao Čaval i s dva metra pogodio za 2:0.
U subotu Slaven Belupo u Koprivnici dočekuje momčad Zagreba.