Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, Jurić (od 46. Geršak), Višković, Međimorec, Bošnjak, Amižić, Jurčić, Ferenčina, Posavec, Dodik (od 90’ Filipović), Kovačić (od 71. Kovačević)

Trener: Rajko Magić

Sastav NK Varteks

Rumbak, Sabolčki (od 61. Vučković), Fumić, Kristić, Gregorić, Šafarić, Halimi (od 70. Petričević), Hrman (od 61. Huljev), Mumlek, Karić, Halilović

Trener: Dražen Besek

Suci

Glavni sudac: Željko Širić (Osijek)

Pomoćni suci: Darko Slivar (Valpovo) i Matija Strugačevac (Belišće)

Golovi

0:1 Karić (27’) , 1:1 Dodik (56’), 2:1 Kovačić (58’)

Žuti kartoni

Mumlek (5’), Međimorec (12’) Sabolčki (58’), Posavec (59’), Fumić (62’), Vučković (64’), Kovačević (90’)

Crveni kartoni

Međimorec (65’) – drugi žuti

Gledatelja

2500

Izvještaj sa utakmice

Prvo poluvrijeme donijelo je puno glavobolje treneru farmaceuta Rajku Magiću. Činilo se da su farmaceuti namjerno prepustili središnjicu terena gostima iz Varaždina nebi li preko brzonogog Kovačića i lucidnog Marija Dodika potpomognuti s lijeve strane agresivnim Viškovićem iskoristili koju grešku u vezi Varteksa.

No, desilo se upravo suprotno. Varaždinci su kontrolirali sredinu terena i lako dolazili na poludistance iz kojih su mogli ugroziti gol vratara domaćih.

Prvi je zaprijetio Veldin Karić u 9. minuti udarcem iz okreta sa 14 metara. Lopta je prošla Amižiću kroz noge ali nije iznenadila dobro postavljenog vratara farmaceuta.

U 17. minuti na ubačaj Varteksovaca skočili su Jurčić i Karić. Lopta je nekog okznula i krenula prema gornjem lijevom kutu odakle je vadi Solomun.

U 26. minuti vratar farmaceuta skida volej Karića sa jedno 7-8 metara i odbija loptu u korner. Mumlek izvodi korner a na prvoj vratnici u buketu igrača netko loptu skreće prema drugoj vratnici gdje se našao svugdjeprisutni Karić koji neometan loptu šalje u mrežu i dovodi goste u vodstvo.

U drugom djelu trener farmaceuta pojačao je pritisak na zadnju liniju Varteksa uvođenjem Geršaka što se ubrzo pokazalo pravim potezom, jer upravo je Geršak bio taj koji je sijao paniku po lijevoj strani Varaždinaca.

Na samom početku drugog djela Sabolčki je pokušao iznenaditi Solomuna a ovaj loptu izbacuje u korner.

Na drugoj strani Geršak pokušava glavom a lopta odlazi u korner. Agresivnost i inicijativa domaćih nije mogla ostati nenagrađena a za to se pobrinuo ubojiti tandem Dodik – Kovačić. U samo dvije minute Koparivničanci su sve okrenuli u svoju korist. Međimorec je vukao loptu s desne strane prema sredini terena gdje je odigrao dupli pas sa Kovačićem te uposlio Viškovića na lijevom krilu. Ovaj pogađa nepogrešivog Marija Dodika koji izjednačuje rezultat.

Potpuni šok za goste priredio je Kovačić. Uputio je udarac sa oko 35 metara oštro prema drugoj stativi, Jurčić je skočio na loptu ali je nije uspio pogoditi a ona je prevarila vratara Rumbaka i završila u mreži.

Nakon toga Besek mjenja. Uveo je Petričevića i Huljeva i time pokušao uvesti uspostaviti ravnotežu u igri.

Unatoč tome priliku za povećanje rezultata imali su Slavenaši preko Jurčića koji ovaj puta zahvaća loptu ali na njegovu nesreću ona prolazi tik pored vratnice.

Magić nakon isključenja Međimorca odgovara vađenjem Kovačića i uvođenjem defanzivnijeg Kovačevića i zatvara utakmicu. U 72. minuti Mumlek je ubacio loptu oštro prema golu farmaceuta. Nastala je velika gužva u petercu domaćina u kojem su svi igrači promašili loptu, no na sreću domaćih Solomun je bio koncentriran i izbio loptu u korner. Poslijednju ozbiljnu priliku izborio je Geršak koji je prohujao pored visokog Vučkovića, oštro tukao u prvi kut no Rumbak se nije dao iznenaditi. Na kraju možemo rezimirati da je svakom takmacu pripalo po jedno poluvrijeme gdje su domaći znali iskoristiti svoje prigode i zasluženo osvojili nova tri boda.