Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, Brgles (od 57’ Kovačević), Medvid, Crnac, Radiček, Amižić, Ferenčina, Bajsić (od 57’ Međimorec), Dodik, Kovačić (od 77’Gal)

Trener: Dražen Besek

Sastav NK TŠK

Radoš, Kunert, Ferenčak (0d 61’ Dudić), Brkić, Kovačević, Bobinec, Bešić (od 70’ Mesarić), Cvetinić, Marko Medarić, Mario Medarić (od 75’ Skoko), Jančetić

Trener: Žarko Šetka

Suci

Glavni sudac: Josip Strunje (Split)

Pomoćni suci: Zoran Krečak (Šibenik) i Ivica Kolak (Osijek)

Golovi

1:0 Pavo Crnac (43’)

Žuti kartoni

Bešić (18’), Crnac (21’), Brkić (22’), Marko Medarić (78’)

Crveni kartoni

Radiček (54’)

Gledatelja

2000

Izvještaj sa utakmice

Teže no očekivano farmaceuti su uspijeli izboriti tri boda u utakmici 20. kola protiv poslijednje plasiranog sastava lige i objektivno puno lošijeg protivnika, koji na sreću domaćih ni u jednom trenutku nije imao ni znanja a ni sreće iskoristiti indisponiranu igru Slavena.

Prvu pravu priliku vidjeli smo već u 8. minuti kada je akcija Jurčec – Dodik – Bajsić završila udarcem poslijednjeg. Golman je loptu odbio tek do Kovačića, no on je šalje visoko iznad prečke.

Jurčec je pokušao u 12. minuti udarcem sa 16 metara, no lopta je otišla pokraj vratnice.

Gol je napokon postignut u 33’ nakon slobodnjaka Bajsića, no Crnac se u skoku nedozvoljeno oslonio na obrambenog igrača te je njegov pogodak glavom poništen.

Bolje je sreće bio u 42. kada je nakon Medvidovog slobodnog udarca natrčao na od golmana loše odbijenu loptu te je spremio u mrežu TŠK-a za 1:0.

Iako s golom zaostatka, gosti se ni u nastavku ne otvaraju te je i dalje vidljiva inicijativa Slavena, a u tom periodu najizrazitija je bila prilika u 48. minuti kada je Dodik bio zamalo kratak na ubačaj Jurčeca.

U 54. Radičeku je Strunje pokazao put u svlačionicu nakon što je na centru srušio Brkića. Slobodna sudačka procjena oslabila je domaću momčad iz koje nakon isključenja izlaze Brgles i Bajsić a ulaze Međimorec i Kovačević.

U 72. Dodik je prihvatio od Jurčeca upućenu loptu no obrana je uspijela loptu odbiti u korner.

Isti je igrač i u poslijednjim minutama bio neprecizan te je tako zaokružio popodnevnu sliku Slavena.

Na kraju se iz svega viđenog može se izvesti samo jedan zaključak, a to je, da su unatoč osvojenim bodovima, igrači Slavena ostali dužni svima koji su popodne odlučili provesti bodreći svoju momčad.

No, kako je kritika najproduktivnija kada dolazi zajedno sa rješenjem kako problem rješiti, ostavit ćemo struci da poradi na problemu igre u nadi da će slijedeća kola ponuditi više nogometa.