Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, Međimorec, Višković, Amižić, Bošnjak, Božac, Ferenčina, Posavec (od 46’ Kovačević), Dodik, Kovačić (od 63’ Jurić), Geršak (od 87’ Abaza)

Trener: Rajko Magić

Sastav NK Šibenik

Stojkić, Šiklić, Žilić (od 72. Alajbeg), Kulenović (od 13. Raić), Škopljanac, Bulat, Jović, Vuković, Puljiz, Bedeković, Matas (od 65’ D. Jović)

Trener: Stanko Mršić

Suci

Glavni sudac: Marijo Strahonja (Susedgrad)

Pomoćni suci: Josip Stipković (Zagreb) i Darko JAmbrović (Štefanec)

Golovi

0:1 Dodik (2’), 1:1 Bulat (48’), 2:1 Dodik (59’)

Žuti kartoni

Nedo Jović (26’), Žilić (33’), Višković (39’), Raić (51’), Kovačević (54’), D. Jović (75’), S. Bošnjak (75’)

Crveni kartoni

 

Gledatelja

2500

Izvještaj sa utakmice

Prolom oblaka otvorio je današnji susret na kojem su domaći od prve minute dali do znanja da ih zanima isključivo pobjeda. Početni pritisak isplatio se već u 2. minuti kada je plava devetka idealno uposlena od Frane Amižića glavom zatresla gol Šibenika.

U 13. minuti Tonči Žilić je umirio loptu za Matasa koji silovito tuče sa 10 metara ali Solomun kroti udarac.

U 22. minuti ponovo na scenu stupa koprivnički ubojiti dvojac. Ovoga puta je Dodik bio asistent Kovačiću koji je prohujao po desnoj strani, prošao dva obrambena igrača no nažalost tukao malo pored lijeve vratnice. Akcija vrijedna pohvale, uz lagani prijekor, jer na drugoj je strani neometan stajao Geršak.

Četiri minute nakon šanse Farmaceuta Šibenčanin Šiklić je pronašao Jovića koji se u trku spetljao pred Solomunom i upropastio izglednu priliku.

Drugi dio započeo je reprizom prvog, samo što je ovoga puta Šibenik bio taj koji je slavio. Nedo Jović je nabacio u šesnaesterac gdje je Božac loptu odbio ka svom golu. Zbunjenost koprivničke obrane iz neposredne blizine iskoristio je Bulat i postavio izjednačenje koje je donijelo velike brige Slavenu čija igra nije davala previše optimizma.

U 51. minuti Goran Geršak sam se izborio za poziciju, uputio oštar udarac no ovoga je puta šibenski vratar bio na mjestu.

59. minuta donijela je nova uzbuđenja nakon što je Dodik odigrao kratak pas sa Marijom Kovačevićem i centrirao za Ferenčinu kojem su centimetri nedostajali da ugrozi gol gostiju.

Neodlučnost, no ovaj puta gostujuća, još se jednom pokazala kobnom u 60. minuti. Dopustili su Bošnjaku da neometan vodi loptu od svog šesnaesterca i pred gostujućim šesnaestercom desno uposli Geršaka koji je asistirao nepogrešivom Dodiku. Ovaj s lakoćom postiže pobjednički zgoditak s kojim je zasjeo na 2. mjesto ljestvice najboljih ovosezonskih strijelaca HNL-a.

Nedo Jović zaprijetio je Solomunu u 81. minuti sa 25 metara no vratar Slavena taj udarac s lakoćom brani. Do kraja susreta najveću su opasnost predstavljali ubačaji Šibenika sa strane, no na sreću Farmaceuta ni jedan nije završio u mreži. U tim stuacijama bio je vidljiv nedostatak Krunoslava Jurčića čije iskustvo i skok igra u takvim trenucima dolazi do izražaja.

Na kraju ostaje zadovoljstvo sa osvojena nova tri boda i poziv za slijedeći susret koji se odigrava na Gradskom stadionu u Koprivnici za 7 dana.