Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, S. Bošnjak, Crnac, Kacić, Međimorec, Ferenčina, Radiček (od 81. Kovačević), Amižić, Posavec (od 90’ Gal), Kovačić (od 46. Jurčec), Dodik

Trener: Dražen Besek

Sastav NK Šibenik

Slavica, Kartelo, Pranjić, Radeljić (od 87’ Pešić), Žilić, Jović (od 46’ Kukoč), Perić, Kosić, Krpan, Dragičević, Vincelj

Trener: Vjekoslav Lokica

Suci

Glavni sudac: Edo Trivković (Split)

Pomoćni suci: Željko Novosel (Vrbovec) i Petar Gabrilo (Split), Četvrti sudac: Goran Marić (Zagreb), Delegat: Antun Burilo (Osijek)

Golovi

1:0 ? Međimorec (72’)

Žuti kartoni

63’ Ferenčina, 68’ Kosić

Crveni kartoni

 

Gledatelja

2500

Izvještaj sa utakmice

Po predstavljenoj igri, Šibenik je u Koprivnicu došao tek po bod.

Kao i u dosadašnjim susretima pokazalo se da je Slavenu teško pronaći put prema protivničkom golu u srazu s ekipama koje se zatvore i čekaju svoje prilike iz kontri. Sva je sreća da koprivnička obrana ovaj put ne samo da je bila koncentrirana te parirala stidljivim kontranapadima gostiju iz Šibenika, već je kako je utakmica odmicala kraju, sve angažiranija bila i u napadu što je na kraju rezultiralo i jedinim pogotkom na utakmici.

S prvim zviždukom suca Trivkovića farmaceuti su na strani Šibenika tražili put do mreže.

Prvu polupriliku u 14. minuti nakon greške Šibenikove obrane imao je Dodik, koji ukradenu loptu šalje pored lijeve vratnice.

Šest minuta kasnije isti je igrač kao na pladnju poslužio Posavca koji ispred Slavice izmiče loptu a ovaj ga u padu zahvaća rukama, no sudac ostaje nijem.

U 27. minuti nakon auta s desne strane Dragičević je odjednom izbio pred šesnesterac, tukao oštro u donji lijevi kut, a Solomun krajnjim naporom loptu izbija u korner.

U 37. minuti mirnija lopta Srebrenka Posavca mogla je Ferenčini omogućiti da savlada istrčalog Slavicu. Ovako, Kovačićevu loptu Posavec s 16 metara lijevom nogom u naletu snažno dodaje Ferenčini koji krajnjim naporom vraća loptu na drugu stativu na koju Kovačić ne stiže na vrijeme.

To je ujedno bila poslijednja prijetnja, s obje strane, u prvome dijelu.

Drugi dio otvara nove prilike za vodstvo no šanse Jurčeca, Posavca i Kacića nisu precizne.

Gosti su imali priliku za vodstvom u 62. minuti kada Solomun odlično reagira i Dragičevićev udarac s tri metra odbija.

Minutu kasnije Jurčec je snažno opalio s 16 metara ali je Slavica bio na mjestu.

Pobjednički gol postignut je pomalo nočekivano. Amižić je s lijevog ruba šesnaesterca ubacio loptu sredinu prema Međimorcu koji s 15 metara tuče iz voleja. Udarac je na pola puta skrenut od stopera gostiju Radeljića promjenila smjer i završila na veliko veselje domaćina iza leđa Slavice.

Treća Slavenova pobjeda uvelike je popravila bodovni saldo Koprivničanaca koji se sa 13 bodova nalaze na 4. mjestu.