Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, Brgles, Medvid, Crnac, S. Bošnjak, P. Bošnjak, Ferenčina, Radiček ((75’ Kovačević), Dodik, Kovačić ((80’ Filipović), Bajsić (84’ Posavec)

Trener: Dražen Besek

Sastav NK Pomorac

Knez, Batkoski, Rakocija, Grubišić, Panić, Božac, Ostojić (46’ Rožajac), Prpić, Samardžić (77’ Mohorović), Dželalija, Dunković (46’ Živković)

Trener: Predrag Stilinović

Suci

Glavni sudac: Josip Stunje (Split)

Pomoćni suci: Tihomir Lisica (Srinjine – Split), Dragutin Vuk (Čakovec), Edi Šunjić (Split)

Golovi

1:0 Ferenčina (28’), 2:0 Dodik (38’), 3:0 Medvid (42’)

Žuti kartoni

Ferenčina (14’), Bajsić (41’), Prpić (44’), Panić (55’), Živković (60’), Medvid (66’), Batkoski (83’), P. Bošnjak (87’), Crnac (87’)

Crveni kartoni

Gledatelja

2000

Izvještaj sa utakmice

Četiri utakmice odigrane u proljetnom djelu donijele su više golova nego bodova, stoga ne čudi da je u koprivničkim redovima pred utakmicu s Pomorcem spremnost bila podignuta na najvišu razinu.

Imperativ pobjede koja bi ih odmaknula od “točke odvajanja” visio je kao mač nad glavom, a na igračima je bilo da po treći puta u nastavku, pred domaćom publikom, dokažu da je kriza rezultata prošlost.

Takvim su stavom započeli prve minute susreta i žestoko pritisnuli Pomorce u njihov šesnaesterac.

Nakon dvije propuštene prilike, Ferenčina je u 28. minuti uspio zatrestio gol, kada je sa 10 metara neobranjivo pogodio lijevi gornji kut vratara Kostrenjana.

Za nastavak golijade zasluge se pripisuju asistentu prvog zgoditka, Mariju Dodiku. U 38. minuti, Dodik je poveo loptu sredinom terena, namjestio se za udarac na 18 metara i neobranjivo pogodio rašlje Kneza za 2:0.

U trenucima kada se očekivao zvižduk arbirtra iz Splita, Medvid je eurogolom zaključio susret. Natrčavši na loptu, vanjskom je udario s 20 metara i najljepšim zgoditkom susreta natjerao Kneza da još jednom vadi loptu iz mreže.

Jak vjetar, koji je u prvih 45 minuta bio saveznik farmaceutima, priklonio se u drugom djelu Pomorcima, no dobra obrana domaćih nije omogućavali nikakva iznenađenja. Najbolji pokazatelj za to je da su gosti samo jednom ozbiljno zaprijetili vrataru Solomunu, i to u poslijednjim minutama susreta, kada je Đelalija nakon izborenog slobodnog udarca, precizno tukao u gornji desni kut, a koprivnički vratar loptu efektno poslao u korner.