Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, P. Bošnjak, Višković ( od 86’ Amižić), Jurić, Međimorec, Božac, Ferenčina, Jurčić, Dodik, Kosić, Geršak ( od 84’ Gal)

Trener: Rajko Magić

Sastav NK Osijek

Malovan, Božinovski, Radić, Milardović (od 82. Bužinski), Brkić, Ljubojević , Špehar, Vratović, Mikulić, Grnja (od 46’ Balatinac), Pranjić

Trener: Stanko Poklepović

Suci

Glavni sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Pomoćni suci: Armando Lušetić (Cerovlje) i Damir Volf (Viškovo)

Golovi

1:0 Dodik (8’), 2:0 Višković (38’), 3:0 Geršak (45’), 4:0 Krešimir Brkić (67’) A.G.

Žuti kartoni

Ronald Grnja (45’), Ferenčina (48’), Balatinac (70’), Božinovski (83’)

Crveni kartoni

 

Gledatelja

2000

Izvještaj sa utakmice

Farmaceuti su nakon bodovno sušnog razdoblja izlaz ponovo pronašli u dvoboju sa Osječanima. Kao i na samom startu prvenstva, kada su četiri posna susreta prekinuli pobjedom nad miljenicima Kohorte i ovoga su puta prekretnicu najavili u srazu sa istim protivnikom.

Na samom početku susreta uzbuđenje. Mikulić je rukom zaustavio centaršut Kosića unutar šesnaesterca upućen ka golu no tradicija nesviranja jedanaesterca Slavenu ni danas nije bila prekinuta. Vrata pobjede otvorio je Dodik u 8. minuti kada je iskoristio nesmotrenost Milardovića kojem je ukrao loptu, predriblao Mikulića i Radicsa te sa 15 metara zatresao donji lijevi kut.

Gosti su željeli što prije izjednačiti no njihova terenska inicijativa na sreću domaćih nije bila praćena konkretnom završnicom, tako da je Solomun tek jednom morao ozbiljnije intervenirati kada je u 33. Milardović šutirao sa 16 metara u gornji desni kut, a vratar paradom odbio loptu.

U 38. Ferenčina je bio srušen na 20 metara od gola Osijeka. Loptu je prihvatio Višković i ljevicom zabio prekrasan eurogol preko živog zida.

U poslijednjim minutama prvog dijela, najborbeniji među domaćima, Roy Ferenčina, kao rukom je s centra poslužio brzonogog Geršaka koji je prohujao pored Pranjića , ušao u šesnaesterac i prebacio istrčalog Malovana. Slaven ni nakon visokog vodstva nije stao na loptu, tako da je u 47.minuti Dodik zamalo zakasnio glavom poentirati nakon dobrog Bošnjakovog centaršuta.

Uzbuđenje pred domaćim vratima zbilo su u 53. minuti kada je Međimorec vratio loptu svom vrataru koji ju je htio ispucati, ona mu je zbog grbavog terena nezgodno odskočila pred nogom i krenula prema golu, no na sreću koprivnički je vratar bio brži.

U 67. minuti Osijek je dominantnom domaćinu pomogao da dođe do još višeg vodstva. Kovačević se sjurio desnom stranom i centrirao na drugu stativu gdje se na iznenađenje svih lopta od Brkićeva trbuha odbila u mrežu Osijeka.

Jedini spomena vrijedan pokušaj gostiju zbio se u poslijednjim minutama susreta kada je Ljubojević tukao u gornji desni kut, a golman Slavena loptu odbio u korner.