Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, S. Bošnjak, Kacić, Amižić, Mužek, Bisaku, Bajsić, P. Bošnjak, Ferenčina, Dodik, Radiček

Trener: Mladen Frančić

Sastav NK Osijek

Balić, Petrović, Vuica, Neretljak, Grnja, Brkić, Kalezić (90, Jukić), Halilović, Beširević, Mitu, (77’ Vuka Marijan), Turković (88’ Ljubojević)

Trener: Vlado Bilić

Suci

Glavni sudac: Širić (Osijek)

Pomoćni suci: Kolak i Darko Slivar ( Valpovo)

Golovi

38’ Turković, 45’ Dodik, 62’ Beširević

Žuti kartoni

11’ Kalezić, 68’ Turković

Crveni kartoni

 

Gledatelja

2000

Izvještaj sa utakmice

Dugo vremena farmaceuti nisu znali za poraz na domaćem terenu. Punih 14 mjeseci trajala je idila koprivničkog travnjaka, koja je naglo prekinuta današnjim zgodicima Osječana. Dodikov gol u 45’ minuti vratio je utakmicu na početak, a mnoštvo Slavenovih promašenih prilika u nastavku utakmice kaznio je Beširević u 68’ minuti, te bijelima iz Osijeka i teoretski učvrstio 3. poziciju.

Utakmica je počela obečavajuće za domaći sastav. Dok su Osiječani mudro čekali da iz kontri zaprijete vrataru plavih, farmaceuti su ofanzivnom igrom hrlili ka golu Vladimira Balića. No, prvi su se unatoč terenskoj inicijativi veselili gosti.

Turković je uhvatio dubinski ubačenu loptu te iskoristio nenamješteno zalede, te s 10 metara iskosa izašao sam pred Solomuna. Manirom rasnog strijelca lako je poentirao za 0:1.

U poslijednjoj minuti prvog dijela uzvraća Dodik, te se na odmor odlazi s rezultatom 1:1.

Nadu u tri boda koja bi olakšala nastavak borbe za 4. mjestom, ubio je Bakir Beširević nakon što je iz slobodnog udarca s 25 m pogodio u lijeve gornje rašlje preko živog zida, i iznenadio dotad sigurnog vratara plavih, koji je tom prilikom mogao i bolje reagirati.