Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, S. Bošnjak, Međimurec, Kacić, Radiček, Ferenčina (od 31. Kovačević), Posavec (od 46. Bajsić), Medvid, Jurčec (od 66. Geršak, Dodik, Kovačić

Trener: Dražen Besek

Sastav NK Marsonia

Stojkić, Gašpar, Barišić, Sesar, Tadić, Petrović. Tomas, Matić (od 66. Mujčin), Bilokapić, Alić (od 60. Švađumović), Ostojić (od 75. Cesarec)

Trener: Milo Nižetić

Suci

Glavni sudac: Slavko Čulina (Zagreb)

Pomoćni suci: Slavko Kaurić (Glina) i Ivica Grgić (Duga Resa)

Golovi

87’ Dodik

Žuti kartoni

12’ Alić, 47’ S. Bošnjak, 69’ Geršak, 74’ Švađumović, 88’ Mujčin, 90’ Barišić

Crveni kartoni

 

Gledatelja

2000

Izvještaj sa utakmice

Dobre igre iz 3 odigrana kola donijela su Slavenu tek mršavi bod, tako da se današnjoj minimalnoj pobijedi ne smije gledati u zube. Domaćin je igrački oslabljen bez Mužeka, Amižića, Crnca i Brglesa uglavnom bio u posjedu lopte na polovici koja je pripadala Brođanima te agresivno pokušavao razbiti gostujući bunker koji je strateg Milo Nižetić postavio pred svoja vrata, no tijekom prvih 45 minuta domaći su tek jednom zapucali prema Marsinom golu.

Događaji koji su okarakterizirali ovaj ne previše bogat susret zbili su se u 27. minuti, kada je Matićev udarac s 11 metara Solomun obranio.

Kaznenom je udarcu prethodilo rušenje Ostojića od strane Međimurca unutar 16 metara.

Gosti su tražili jedanaesterac i u 12. minuti, no sudac Čulina okarakterizirao je Alićev pad pred Solomunom simulacijom koju je potom nagradio i žutim kartonom.

Do 87. minute gledali smo Slaven koji je brojnim nabačajima i nekonkretnim akcijama nastojao doći do pobjedničkog zgoditka, što je tri minute pred kraj utakmice napokon uspjelo preko “plave devetke”.

Medvid je ubacio dubinsku loptu na vrh šesnaesterca što je znalački iskoristio Mario Dodik čiji je zgoditak osim pobjede ublažio i negativne vibracije koje su poslijednjih tjedana hranjene rezultatskim neuspjesima kvarile dosad stabilnu sportsku atmosferu.