SLAVEN BELUPO: Rodić, Purić (od 77. Havojić), Kokalović, Grgić (od 46. Pilipović), Maras, Milardović, Poljak, Mujanović, Glavica, Bušić (od 59. Vojnović), Benko.

Trener: Roy Ferenčina

LUČKO: Kovačić, Palčić, Žižić, Buden, Rendulić, Kovačević, Blagojević, Andre Silva, Fuček (od 68. Rogač), Rak (od 43. Šarić), Novak (od 87. Zulim).

Trener: Željko Kopić

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Pomoćnici: Diego Žudetić (Pula) i Mladen Rajko (Tinjan). Četvrti sudac: Željko Frković (Gospić). Delegat: Željko Sobol (Rijeka).

Strijelci: 0:1 – Rak (2), 1:1 – Benko (70).

Žuti kartoni: Grgić, Glavica (Slaven Belupo), Kovačić, Buden, Fuček, Rendulić, Šarić (Lučko).

Crveni kartoni:

Gledatelja: 1.500.

Izvješće:

Utakmicu Slaven Belupo – Lučko su već u drugoj minuti katastrofalnom pogreškom usmjerili suci utakmice kada su priznali nepostojeći pogodak gostujućeg igrača Raka, čiji je udarac završio u gredi i lopta se odbila u igralište. Na intervenciju pomoćnog suca Mladena Rajka koji je jedini na stadionu vidio da je lopta bila iz gol-linije, glavni sudac Marin Vidulin priznao je pogodak Lučkog za vodstvo – 0:1.

Iako je priznat nepostojeći pogodak gostiju, farmaceuti su silovito krenuli prema vratima Lučkog, redale su se prigode, ali bez prave završnice. Benko je u 13. minuti snažno pucao kraj lijeve vratnice, a nekoliko minuta kasnije na ubačaj Glavice glavom je pogodio gredu.

Igrala se 30. minuta kada je Poljak iz slobodnog udarca primorao vratara Lučkog da loptu krajnjim naporom izbaci u korner. Samo minutu kasnije Mujanović je bio u sjajnoj prigodi nakon ubačaja Marasa, ali je lopta opet završila kraj lijeve vratnice.

U nastavku susreta Milardović je snažnim udarcem s 30 metara odlično pucao, a vratar Lučkog Kovačić loptu odbio u korner. Redale su se prigode pred vratima gostiju, ali ni jedna lopta nije završila u njihovoj mreži sve do 70. minute kada je Vojnović u kaznenom prostoru pronašao Benka, koji je kraj vratara Kovačića loptu poslao iza njegovih leđa za 1:1.

Do kraja susreta najbolje prigode za pobjednički pogodak nisu iskoristili Glavica i Mujanović tako da je utakmica završila podjelom bodova.

Ne mogu vjerovati kako su suci utjecali na rezultat dosudivši nepostojeći pogodak gostiju na samom početku. Nemam što zamjeriti svojim igračima, borili su se svih 90 minuta, ali nismo imali dovoljno sreća. Gosti su sretno došli do boda – kazao je na konferenciji za novinare trener Slavena Belupa, Roy Ferenčina.