Sastav NK Slaven Belupo

Lisjak, P.Bošnjak(od 57.Međimorec), Crnac, S.Bošnjak, Medvid, Kovačević, Ferenčina, Posavec, Amižić (od 46.Brgles), Kovačić, Dodik (od 64.Geršak)

Trener: Dražen Besek

Sastav NK Hrvatski Dragovoljac

Kale, Kurtović (od 75.M.Dujmović), Petrović, Andračić, Novaković, Kralj, T.Dujmović (od 71.Lamešić), Fumić, L.Bisaku, Miletić, Gulić (od 61.Janjetović)

Trener: Luka Bonačić

Suci

Glavni sudac: Ivan Katuša(Čakovec)

Pomoćni suci: Mijo Horvat(Goričan) i Darko Jambrović(Štefanec)

Golovi

1:0 Dodik (38’), 2:0 Kovačić (43’), 2:1 Bisaku (72’)

Žuti kartoni

Amižić (7’prigovor),Petrović(15’ start s leđa),Crnac(85’ preoštar start)

Crveni kartoni

Kovačević i Fumić (90’ međusobno naguravanje)

Gledatelja

2500

Izvještaj sa utakmice

Na jako teškom i raskvašenom terenu Farmaceuti su dočekali jednog od ovogodišnjih davljenika 1.HNL, momčad Hrvatskog Dragovoljca. S obzirom na sve propuštene domaće prigode da si osiguraju prvoligaški status Dragovoljci su stigli s nakanom da se vade na ekipi koja još u ovom prvenstvu nije osjetila poraz na svom terenu.

Sva naklapanja i kuloarske priče o dogovoru i puštanju bodova Dragovoljcima već su u prvim minutama nakon sučevog zvižduka otplovila nabujalom Dravom, kao poruka nizvodnim susjedima (Osijeku) što ih čeka u slijedećem susretu na Gradskom stadionu u Koprivnici.

U samom otvaranju utakmice igralo se jako čvrsto posebno na sredini terena, gdje su se, moramo priznati, bolje snalazili Dragovoljci koji su čak jednom pogodili gredu.

Kako to i inače biva propuštene prigode se kažnjavaju. Zašto bi i danas bilo iznimki?

Prva kombinatorna akcija “farmaceuta” urodila je plodom u 38.minuti.

U akciji po lijevoj strani učestvovali su brzim dodavanjima Kovačević, Posavec i Frane Amižić. Poslijednji je proslijedio loptu na lijevu stranu po kojoj se odlično pridodao Medvid,te poludijagonalom upošlio natrčalog Marija Dodika koji je loptu poslao u desni gornji kut vratara Kale.

Ovim pogotkom “farmaceuti” su si olakšali put do pobjede jer su u nastavku utakmice, što svjesno, što uz nastojanja Dragovoljaca da poravnaju rezultat, nastojali izvući zadnju liniju protivnika kako bi lakše iz polukontri i kontri još koji put matirali gostujućeg vratara.

Tako se u 43. minuti nakon slobodnog udarca Bisakua, bivšeg veznjaka Slavena, lopta od zida odbila u polje, došla na desnu stranu do Petra Bošnjaka koji ju je u punom šprintu vukao i izbjegavši nasrtaje Dragovoljaca ubacio upotrebljivu loptu na Kovačića koji je loptu petom proslijedio na drugu vratnicu Posavcu, a ovaj nesebično vratio loptu koju Kovačić posprema iza leđa vratara gostiju iz Zagreba.

U 72. minuti naoko bezazlen aut Dragovoljca urodio je plodom.

Lopta je došla do Miletića koji ju je iz sredine proslijedio do, s lijeve strane natrčalog, Fumića koji je oštro tukao.

vratar domaćih je odbio loptu no na njegovu nesreću na nju je prvi stigao Leonard Bisaku i smanjio rezultat na 2:1.

Najbolju prigodu za izjednačenje imao je Ivan Fumić iz jedanaesterca koji je dosuđen nad danas izuzetno raspoloženim Bisakuom.

Naime, ušavši u šesnaesterac između Međimorca i Stipe Bošnjaka, Bisaku pada, a danas najlošiji akter na utakmici, sudac Ivan Katuša, pokazuje na bijelu točku.

Naša je procjena da bi Bisaku u ljetnoj stanci mogao odigrati i par uloga u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Bilo kako bilo, jedanaesterac nije iskorišten jer je Ivan Fumić promašio okvir vrata.

Nakon toga uslijedio je period rastrgane igre gdje su Dragovoljci preskakanjem igre pokušavali doći do izjednačujućeg pogotka,ali Slavenova obrana nije dozvolila, kao i mnogo puta do sada, iznenađenje i razočarenje svojoj vjernoj publici.