Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, Amižić, Crnac, Bošnjak, Kacić, Mužek, Mario Dodik,Posavec, Bajsić (od 65. Petar Bošnjak), Perković 6,5 (od 90. Goran Geršak), Radiček (od 85. Zdravko Medimorec)

Trener: Mladen Frančić

Sastav NK Dinamo

Butina, Tokić, Sedloski, Polovanec (od 62. De Oliveira ), Mikić (od 79. Mario Bazina ),Agić, Leko, Cvitanović, Bosnar, Šokota, Pilipović (od 65. Tomislav Gondžić)

Trener: Ilija Lončarević

Suci

Glavni sudac: Željko Širić (Osijek)

Pomoćni suci: Ivica Kolak (Osijek) i Darko Slivar (Valpovo)

Golovi

18’ Davor Bajsić, 80’ Igor Cvitanović

Žuti kartoni

26’Mario Tokić, 44’ Stipe Bošnjak, 59’ Renato Pilipović, 60’ Pavo Crnac,90’ Jasmin Agić

Crveni kartoni

 

Gledatelja

3500

Izvještaj sa utakmice

Početni udarac današnje utakmice simbolično je izveo koprivnički gradonačelnik, gosp. Dražen Sačer. Nakon njega, od samog početka utakmice, glavnu riječ preuzima Slaven Belupo koji je prvih pola sata igre Dinamovce stjerao u mišju rupu.

U 9’ Amižic proslijeduje loptu Dodiku, koji upošljava Borimira Perkovića. Perković puca no Butina brani.

U 18’ Dodik ponovo dobiva loptu na 15 m ispred gostujućeg gola. Udara prema golu, lopta se odbija od jednog od obrambenih igrača Dinama, no samo do glave spretnog Bajsića koji vara Butinu i dovodi Slaven u vodstvo.

Dvije minute kasnije Amižić je probio lijevu stranu no na žalost dobar udarac s 10 m završava u vratnici.

Oduševljenje u publici raslo je u tim trenucima jer Slaven je bio daleko nadmoćnija ekipa, te se s nestrpljenjem očekivao još koji zgoditak u Butininoj mreži.

U drugom djelu trener Lončarević uveo je brzog Brazilca koji je podigao ritam igre zagrebačke momčadi. U 70. minuti, vezni red Slavena kao da je na trenutak zastao, kroz obranu je prohujao Sedloski koji je pronašao Cvitanovića. Dinamov napadač odigrao je dupli pas sa Šokotom i s 10 metara dobrim udarcem izjednačio.

Izjave nakon susreta:

Mladen Francic: Danas smo bili bliži pobjedi, no zbog kvalitete Dinama to nam nije uspjelo.

Davor Bajsic, strijelac vodećeg pogotka: Da smo u prvom poluvremenu zabili i drugi gol, zasigurno bi pobijedili, ovako smo podjelili bodove. Mislim da smo ovaj puta mi bili bolja momčad.

Ilija Lončarević : Ovaj rezultat nam je ravan porazu. Slaven je bio bolji u prvom poluvremanu, dok je u drugom kod nas manjkalo akcija što nas je koštalo . Nakon ovog razultata, pobjeda u Varaždinu nam je obveza.