Sastav NK Slaven Belupo

Lisjak, Poldrugač, Bodrušić, Crnac, Kurilić, Gal, Lee, Dunković (60’ Kovač), Dodik (60’ Šaranović), Musa (81’ Vručina), Karabogdan

Trener: Nikola Jurčević

Sastav NK Dinamo

Turina, Buljat, Marić (60’ Čale), Ćorluka, Modrić (73’ Tomić), Bošnjak, Chago (60’ Mitu), Cesar, Da Silva, Drpić, Mamić

Trener: Josip Kuže

Suci

Glavni sudac: Damir Batinić

Pomoćni suci: Tomislav Petrović (Valpovo), Ivan Keškić (Vinkovci), Alen Gerek (Zabok)

Golovi

0:1 Bošnjak, 0:2 Da Silva

Žuti kartoni

Karabogdan (6’), Chago (32’), Čale (76’), Drpić (90’)

Crveni kartoni

Gledatelja

4500

Izvještaj sa utakmice

Slaven Belupo doživio je poraz u još jednoj prvenstvenoj utakmici, Dinamo je u Koprivnici ostvario pobjedu od 2:0. Međutim, dvojbene sudačke odluke usmjerile su tijek susreta, jer je sudac Batinić u dva navrata propustio dosuditi najstrožu kaznu za Slaven Belupo, oba puta zbog prekršaja na našem napadaču Ivici Karabogdanu.

U 5. minuti Karabogdan je prodro u šesnaesterac Dinama, te je u duelu s Drpićem dobio udarac laktom u lice, nakon čega je pao. Sudac Batinić ocijenio je tu situaciju simuliranjem Karabogdana te mu je pokazao javnu opomenu. Karabogdan je u 14. minuti tukao iz slobodnog udarca, Turina je uhvatio loptu koja se odbila od Dinamove obrane. U 20. minuti Drpić iz slobodnog udarca tuče iznad grede, a u 22. je Karabogdan s 20 metara uputio udarac pored lijeve vratnice. Druga se sporna situacija dogodila u 27. minuti, kad je vratar Dinama Turina pokosio Karabogdana u svom šesnaestercu, ali ni tada se sudac nije odlučio pokazati na jedanaesterac, ali nije ni pokazao karton zbog simuliranja. U 29. minuti opasno je bilo pred Lisjakom, Bošnjak je ubacio s desne strane, ali Modrić nije uspio uputiti udarac glavom. Modrić je u 36. minuti tukao iz daljine, preko grede. Dinamo je došao u vodstvo u 45. minuti, nakon pogreške obrane Slavena. Lopta se od kapetana Crnca odbila prema Bošnjaku, koji je pretrčao Gala i snažnim udarcem matirao Lisjaka za vodstvo gostiju od 0:1.

U nastavku u 50. minuti Eduardo tuče s desne strane, ali Lisjak je siguran. U 55. minuti Bošnjak je pao u šesnaestercu Slavena Belupa, i to je bila sporna situacija, ali jedanaesterca nije bilo. Musa u 57. minuti tuče pored lijeve vratnice s 30 metara, a u 62. isti igrač iz slobodnog udarca s 20 metara gađa gornji lijevi kut, ali Turina je siguran. Dinamo je povećao vodstvo u 70. minuti, Eduardo je sjajno izveo slobodni udarac s 20 metara i pogodio mrežu za 0:2. U 77. minuti Musa je pokošen u kaznenom prostoru Dinama, ali ni to nije bio prekršaj za suca Batinića. U 80. minuti u prigodi se našao Mitu, čiji je udarac Lisjak nogom obranio.

Nakon susreta s Dinamom slijedi stanka u prvenstvu, a u 7. kolu Slaven Belupo gostuje kod Rijeke na Kantridi.