Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, P. Bošnjak (86’ Brgles), Medvid, Međimorec, S. Bošnjak, Kacić, Ferenčina, Kovačić (75’ Jurčec), Dodik, Geršak, Amižić (68’ Kovačević)

Trener: Dražen Besek

Sastav NK Dinamo

Butina, Landeka, Sedloski, Polovanec, Cesar, Mikić (76’ Dujmović), Abramović (66’ Kranjčar), Leko, Petrović (66’ Gondžić), Drpić, Pilipović

Trener: Ilija Lončarević

Suci

Glavni sudac: Miroslav Vitković (Vinkovci)

Pomoćni suci: Ivica Kolak (Osijek), Ivan Keškić (Vinkovci), Hrvoje Kurtović (Osijek)

Golovi

Žuti kartoni

Landeka (7’), Pilipović (30’), Amižić (58’), Medvid (86’)

Crveni kartoni

Gledatelja

3000

Izvještaj sa utakmice

Momčad Slavena današnjoj je utakmici pristupila s većom dozom opreza nego u dosadašnjim susretima. Razlog tome zasigurno je i impozantan broj utakmica njihovog današnjeg suparnika, koji posljednjih 20 utakmica ne zna za poraz.

Sukladno tome, trener Besek odlučio se formaciji 4-4-2 suprostaviti načinom igre

3-4-3, koji je trebao uroditi plodom zbog izrazite brzine krilnih napadača Geršaka i “sina vjetra” Kovačića.

Dinamovi igrači svojom su ih inicijativom primorali da se više bave obrambenim zadacima, tako da je Mario Dodik često ostajao sam s dva protivnička igrača, i bilo mu je teško ugroziti gol danas nezaposlenog Butine.

S druge strane, svi pokušaji Dinama da postignu gol, zaustavljani su već par metara iza centra, ponajviše zahvaljujući požrtvovnosti i borbenosti Roya Ferečnine i Pere Bošnjaka.

Maksimirski igrači efikasnost su tražili iz prekida, iz kojih su često u posljednje vrijeme tresli protivničke mreže, no sve što je bilo opasno po gol rješavala je uža Slavenova obrana na čelu sa sigurnim vratarem Solomunom.

Sve što je vrijedno spomenuti je prilika Kovačića koji se spetljao u šesnaestercu nakon dodavanja od strane Dodika i Geršakov udarac glavom koji je završio iznad gola.

Drugi dio, usprkos izmjenama, donio je jednak učinak. Dinamo je imao priliku za vodstvo u 57. minuti kada Mikić iz okreta sa 7-8 metara upućuje loptu koju Solomun hvata.

Po završetku utakmice stječe se dojam da su obje ekipe zadovoljne osvojenim bodom.

IZJAVE NAKON UTAKMICE:

Renato Jurčec:”Moramo biti zadovoljni s bodom. Dinamo je uvijek Dinamo. Nadam se da su gledatelji otišli zadovoljni iako nije bilo nekih izrazitih prilika. Borbenosti i htijenja nije nedostajalo.”

Ivica Solomun:”Mišljenja sam da smo imali igrača koji ima dobar zadnji pas mogli smo ovu utakmicu dobiti. Ipak je ovaj Dinamo premlada ekipa da bismo mi bili zadovoljni samo bodom. Prije utakmice sam najavio da bih bio zadovoljan i s bodom ali vidjevši s kim raspolažu promjenio sam mišljenje.”