Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, Crnac, S. Bošnjak, P. Bošnjak, Brgles, Ferenčina, Radiček (od 87’ Međimorec), Amižić, Bajsić (od 71’ Posavec), Kovačić (od 90’ Filipović), Dodik

Trener: Dražen Besek

Sastav NK Čakovec

Perić, Mravac, Škopljanac, Poleti, Kelemen, Šarić, Crnac (od 77’ Grašić), Bubek (od 46’ Novak), Mužek, Bunc (od 71’ Karabatić), Nosek

Trener: Mladen Frančić

Suci

Glavni sudac: Slavko Čulina (Zagreb)

Pomoćni suci: Darko Slivar (Valpovo) i Zlatko Petrac (Velika Buna)

Golovi

1:0 Crnac, 2:0 Međimorec

Žuti kartoni

Ferenčina (45’), Šarić (57’)

Crveni kartoni

 

Gledatelja

3000

Izvještaj sa utakmice

Pobjedom na Čakovcem, Slavenaši su osigurali mirnu završnicu u kojoj više nema mjesta čak ni za teoretske kalkulacije povezane sa kvalifikacijama, ili možebitnim ispadanjem.

Klubovi su dobrosusjedskim odnosima ostavili mjesta nakon susreta, koji se unatoč borbenosti i važnosti može okarakterizirati kao fer i korektan, pogotovo ako se uzme u obzir da je Čulina bio primoran tek dva puta posezati u džep.

Sudeći prema početku susreta gosti bi u Koprivnici bili zadovoljni i sa jednim bodom.Orjentirani uglavnom na obranu uspješno su odolijevali napadima farmaceuta koji su već u 4. minuti zaprijetili preko Dodika. Koprivnička devetka probila se i u šesnaestecu uputila loptu ka golu, a međimurska obrana uspijeva je odbiti tek do Bajsića koji se iznenađen ne snalazi najbolje.

U 10. minuti Bajsić i Crnac izveli su “generalnu probu” prvog zgoditka. Bajsić je nabacio s lijeve strane a Pavo Crnac najviši u skoku loptu poslao kraj vratnice.

Najavljena egzekucija uslijedila je u 42. minuti, a Bajsić je nakon slaloma između čakovečke vezne linije fauliran. Sa 25 desno, ubacio je loptu u šesnesterac a Crnac je ovoga puta bio neumoljiv i loptu poslao iza leđa Ilice Perića.

Gosti su mogli domaćinu zagorčati život u 70. minuti kada je Karabatić u skoku loptu prenio do Noseka koji se na 10 metara sam našao pred Solomunom, volejem tukao u desni gornji kut, no vratar Slavena odlično je reagirao i otklonio opasnost.

Trener Besek imao je dobar nos kad je tri minute do kraja u igru ubacio Međimorca. Nakon što je Frane Amižić izborio korner, Posavec je ubacio upotrebljivu loptu koju Međimorec zakucava u mrežu i rješava sve dvojbe oko pobjednika.