Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, Crnac, S. Bošnjak, Kacić, P. Bošnjak (Radiček), Ferenčina, Kovačević, Kokol (Sertić), Amižić, Jurčec, Dodik (Mikolaj)

Trener: Mladen Frančić

Sastav MKS Zaglebie

Mioduszewski, Bubnowicz, Žuraw, Przerywacz, Manuszewski, Klimk, Podbrzny, Grzybowski, Pasik, Lewandowski, Szewczyk (Majka)

Trener: Miroslaw Jablonski

Suci

Glavni sudac: Mustafa Culcul (Turska)

Pomoćni suci: Fahir Ersoy (Turska), Baki Tuncay Akkin (Turska), Miroslav Berger (Hrvatska)

Golovi

Žuti kartoni

Crveni kartoni

Gledatelja

3500

Izvještaj sa utakmice

Rezultatom 0:0 NK Slaven Belupo ostvario je plasman u 3. kolo Intertoto Cup-a i tako postigao svoj najveći međunarodni uspjeh. Iako su “farmaceuti” u prvoj utakmici s Poljacima u Krakowu postigli povoljan rezultat (1:1), znali su da uzvratni ogled u Koprivnici neće biti nimalo lagan jer je Zaglebia iskusna međunarodna momčad. Vidjelo je to i više od 3500 navijača Slavena Belupa koji su se uvjerili da je Intertoto natjecanje u kojem itekako treba igrati kvalitetno i odgovorno. Iako Slaven Belupo nije podario svojim navijačima pogodak u Koprivnici, oni su ipak zadovoljni napustili Gradski stadion, jer je zgoditak Marija Dodika u Krakowu odveo “farmaceute” u nastavak ovog međunarodnog natjecanja, gdje će im novi suparnik biti češka Sigma.

Zaglebia je u Koprivnici igrala dobar nogomet, ali je Slaven Belupo imao izglednije prigode za postizanje pogotka. Najuvjerljivije prigode bile su u 15. minuti kad je vratar poljske momčadi jedva zaustavio Ferenčinin udarac glavom, te u 76. minuti kada je Sertić također glavom s nekoliko metara pucao pored desne vratnice gostujuće momčadi.