Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, Crnac, S.Bošnjak, Kacić, P. Bošnjak, Ferenčina, Geršak, Radiček (od 70’ Kovačević), Medvid, Kovačić, Jurčec (od 71. Filipović)

Trener: Dražen Besek

Sastav HNK Rijeka

Tafra, E. Brajković, Mijatović, Milinoivć, G. Brajković, Matulović (od 46’ Burčul), Meštrović, Ivančić, Višković (od 58’ Rački), Čaval, Vidović (od 75’ Maroslavac)

Trener: Ivan Katalinić

Suci

Glavni sudac: Edi Šunjić (Split)

Pomoćni suci: Darko Jambrović (Štefanec) i Željko Perak (Karlovac)

Golovi

1:0 Kovačić(39’), 1:1 Brajković(56’), 2:1 Rački(64’), 3:1 Ferenčina (70’)

Žuti kartoni

43’ Jurčec, 86 Maroslavac, 90’ Meštrović

Crveni kartoni

 

Gledatelja

2000

Izvještaj sa utakmice

Slaven Belupo ni danas nije poklekao na domaćem terenu. Nisu osvojena željena tri boda, no nastravljen je niz od sedam susreta bez poraza.

Na prvo uzbuđenje čekalo se 12 minuta kada je iz jedne polukontre Čaval ušao s lijeve strane u šesnaesterac no bio je neprecizan.

Pet mnuta kasnije Geršak unosi nered u riječku obranu, upošljava Kovačića koji silovito tuče ali lopta odlazi iznad prečke.

Evis Brajković propušta priliku u 37. kada natrčava na povratnu loptu i s 15 metara dobro udara loptu glavom i na sreću domaćina lopta prelazi tik iznad vratnice.

U 39. minuti Medvid je s lijeva nabacio dugu prizemnu loptu do Kovačića koji je s 7 metara šalje iza Tafre i dovodi Slaven u vodstvo.

Da su Kovačić i Jurčec iskoristili prilike iz 44. minute priča bi i ranije dobila domaćinu odgovarajući epilog. Ovako je Kovačićev potez više u šesnaestercu omogućio Riječanima da odbiju loptu dalje od svog gola, dok je par sekundi kasnije duboka lopta koja je preskočila riječku obranu i na kraju i Tafru bila malo prebrza za Jurčeca.

Izjednačenje je uslijedilo u 59. minuti. Burčul je probio desnu stranu, nabacio loptu na koju je skočio Elvis Brajković i zakucao u gol.

To je bio period dominacije gostiju koja im se isplatila još jednom tek 9 minuta nakon izjednačenja.

Bošnjak je izbio loptu iz šesnaesterca i pri tom fauliran ostao ležati. I kad su domaći igrači očekivali sučev zvižduk ili sportski potez Riječana (izbacivanje lopte iz terena), Brajković s lijeve strane prebacuje obranu, gdje se najbolje snalazi mladi Rački. Pomoćni sudac nije označio zaleđe jer je Bošnjak još ležao unutar šesnaesterca, a Rački je precizno pogodio suprotni kut Solomuna.

Nakon toga uslijedila je brzo izvedena okomita akcija započeta je od Solomuna koji je loptu dodao Geršaku kojeg fauliraju. Geršak uočava utrčalog Ferenčinu i brzo izvodi prekršaj do Ferenčine koji rutinirano zaobilazi Tafru i šalje loptu u nezaštićenu mrežu.

Domaći su do kraja još dvaput pokušali udarcima Geršaka i Filipovića, no krajnji rezultat ostao je 2:2.