Sastav NK Slaven Belupo

Lisjak, Gal (od 46’ Jurić), Međimorec, Božac, P. Bošnjak, Ferenčina, Jurčić, Kosić, Amižić, Posavec (od 73’ Šimek), Kovačić (od 46’ Filipović)

Trener: Rajko Magić

Sastav HNK Rijeka

Tafra, Weiss, Skočibušić, Milinović, Čaval (od 73’ Vincetić), Linić (od 62’ M. Brajković), Duro, Halilović (od 46’ Batkovski), Shkembi, Samarđić, Rački

Trener: Mladen Mladenović

Suci

Glavni sudac: Željko Širić (Osijek)

Pomoćni suci: Darko Slivar (Valpovo), Predrag Borovec (Višnjevac), Ivan Novak (Kučan Gornji)

Golovi

1:0 Božac (11’), 2:0 P. Bošnjak (43’)

Žuti kartoni

Crnac (64’)

Crveni kartoni

Gledatelja

2500

Izvještaj sa utakmice

Predstava je započela minutom šutnje u čast dr. Žarku Dolinaru i bivšem igraču i članu uprave Vinku Tkalcu – Joji.

Već u prvoj minuti farmaceuti su dali do znanja da ih interesira samo pobjeda. Točnije, u 44. sekundi susreta P. Bošnjak ugurao je Miljenka Kovačića u stopostotnu priliku no ovaj je nespretno ne iskorištava.

U 5. minuti gosti prvi i posljednji puta u prvom djelu ugrozili su gol domaćina.

Duro je dubinskom loptom pronašao Samarđića koji na sreću farmaceuta sa desne strane šutira pokraj vratiju.U 11. minuti Posavec je izveo udarac iz kuta, na prvoj stativi na petercu Jurčić je loptu prebacio glavom prema drugoj vratnici gdje je natrčao Božac i zakucao loptu iza leđa Tafre.

Svoju ocjenu u današnjem susretu Bošnjak podiže upošljavanjem Kovačića u 34. minuti kada ovaj ulazi s desne strane u šesnaesterac ali šalje loptu iznad vrata.

Nedugo zatim Amižić sa lijeve strane ubacuje jednu poludijagonalnu loptu na koju natrčava Posavec i špicom je tuče no na sreću Tafre, pokraj vratnice.

U 43. Kosić upućuje loptu na rub 16 metara. Loptu je Milinović htio izbiti, no pritisnut agresivnim Petrom Bošnjakom griješi, Bošnjak mu loptu oduzima, ulazi u šesnaesterac i volejem je zakucava u mrežu.

Time je rezultatska neizvjesnost bitno umanjena i Slavenu je omogućeno da u nastavak igre krene bez grča, što su i ostvarili jakim presingom u prvim minutama drugog poluvremena kada su izborili 6 udaraca iz kuta.

Drugu priliku utakmice imao je Shkembi koji je na Durinu dijagonalu ušao s lijeve strane u šesnaesterac i tukao pored vratiju.

U 61. minuti Kosić je pogodio stativu da bi 4 minute kasnije isti igrač presjekao loptu na centru, krenuo prema golu Rijeke i kada mu je Tafra izašao u susret odigrao je Kovačiću koji s desetak metara promašuje nemoguće.

Do kraja se ništa bitno nije mjenjalo. Rijeka je susret završila indisponirano kao što je i započela a Slaven si je širom otvorio vrata u Klub najboljih.