Sastav NK Slaven Belupo

Lisjak – Bošnjak, Gal, Božac – Brgles, Jurić (od 65. Bodrušić), Šomoci (od 65. Guć), Ferenčina, Višković – Dodik, Karabogdan (od 85. Mijatović)

Trener: Branko Karačić

Sastav HNK Rijeka

Marić – Tkalčević, Knežević, Lerant, Mujdža – Šarić, Brkić, Tadić – Novaković (od 56. Katulić, od 88. Linić), Butić – Erceg

Trener: Elvis Scoria

Suci

Glavni sudac: Hrvoje Kurtović (Osijek)

Pomoćni suci: Josip Novko (Kučan Marof), Ivan Keškić (Vinkovci) i Marin Mlinar (Zagreb)

Golovi

Žuti kartoni

Mijatović (85’)

Crveni kartoni

Gledatelja

2200

Izvještaj sa utakmice

U prvoj utakmici pod vodstvom novog trenera Branka Karačića, naša momčad odigrala je bez pogodaka s dobrom momčadi Rijeke. Susret nije obilovao prigodama, čemu je pridonio i težak, mokar teren.

Prvi pokušaj imao je Karabogdan u 14. minuti, s ruba šesnaesterca je tukao, ali je Marić obranio. U 32. minuti Šomoci također tuče s ruba šesnaesterca, dosta precizno i snažno, ali je Marić dobro reagirao. U 34. minuti Butić je poslao loptu u sredinu za Ercega, no obrana Slavena Belupa na vrijeme je reagirala. U nastavku su više prijetili gosti, iako su se naši igrači maksimalno trudili. U 69. minuti Brkić sa 17 metara tuče ravno u Lisjaka, a u 74. minuti Erceg tuče pored gola. U 78. minuti Šarić ubacuje s desne strane, Tkalčevićev udarac glavom Lisjak je obranio. Još dva dalekometna pokušaja Riječana u 80. i 83. minuti, ali je Lisjak obranio i udarce Ercega i Tadića te je susret zaključen bez pogodaka.