Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, Međimorec, Amižić, Crnac, Bošnjak, Kacić, Ferenčina, Radiček, Dodik (Kovačević), Kovačić(Geršak), Jurčec (Medvid)

Trener: Dražen Besek

Sastav HNK Hajduk

Pletikosa, Rendulić, Sablić, Vejić, Musa, Erceg, Deranja, Bošnjak, Andrić, Puljiz(Pirija), Carević

Trener: Nenad Gračan

Suci

Glavni sudac: Darko Feljan (Zagreb)

Pomoćni suci: Željko Grgec (Bistra) i Branko Kožarec (Domaslovec)

Golovi

0:1 Erceg(1’), 1:1 Kovačić(3’), 2:1 Jurčec(9’), 3:1 Radiček(53’)

Žuti kartoni

11’ Rendulić,19’ Carević, 20’ Amižić, 35’ I. Bošnjak, 45’ S. Bošnjak, 63’ Andrić, 71’ Solomun, 89’ Erceg

Crveni kartoni

70’ Amižić (drugi žuti)

Gledatelja

3500

Izvještaj sa utakmice

Pobjeda je uvijek slatka, no kad se skalp skine prvaku onda ona dobiva posebnu draž.

Slavenaši su u subotu pokazali kako se igra nogomet i svim nevjernim Tomama koji su nedostatak sreće u Besekovoj momčadi danonoćno kritizirali dala vremena za odmor.

Najljepše u svemu tome bila je dilema kojeg igrača staviti na tron onog najboljeg.

Puljiz i Božac i sad mogu osjećati propuh koji je ostavio Kovačić u pohodu na njihova vrata, dok je Jurčec još jednom kapetanski prikazao umjeće igranja nogometa koje ga je proslavilo kao jednog od najjačih napadača lige.

S druge strane , sigurnost ekipi ulijevale su obrane vratara Solomuna koji je uz pomoć svoje uže obrane još jednom dominirao pred koprivničkim vratima i sa 9 uspješnih obrana potopio sve nade Splićana u mogućnost za njih povoljnijeg rezultata.Splićani su utakmicu otvorili šokantno za domaćina. Erceg je već u prvom napadu iz neposredne blizine nakon nabačaja s desne strane nogom odapeo loptu u desne rašlje Slavenova gola.

Pljuska je odzvanjala tek dvije minute a onda je na scenu stupio napadački tandem i popravio štetu.

Jurčec je projurio desnom stranom i ušavši malo u sredinu terena centrirao prema Kovačiću koji efeknim skokom glavom pogađa desni kut Pletikose.

Šest minuta kasnije Kovačić se odužio svom kapetanu. Okrenuo je Puljiza i odigrao do majstora koji ne grješi i sa 10 metara šalje loptu u lijevu stranu za vodstvo od 2:1.

Deranja je u 36’ mogao poravnati rezultat kada je sam izašao pred Solomuna koji mu padom u lijevo vrškom prstiju odbija loptu.

Povećanje vodstva mogli smo vidjeti na početku drugog djela kada je Jurčec već svladao Pletikosu no Vejić je loptu odnio sa gol crte.

Isti scenarij viđen je 4 minute kasnije, no ovaj puta se Amižić isprječio Vejiću.

U 59. Roy Ferenčina sam je izašao pred Pletikosu no bio je neprecizan.

Pet minuta nakon te prilike Radiček ne propušta povećati vodstvo.

Kovačić je ostavio iza sebe Bošca i centrirao u sredinu gdje je natrčao spretni Radiček i matirao po treći puta Pletikosu.

U 70’ Slaven je ostao s igračem manje nakon što je zbog drgog žutog kartona isključen Amižić. No, tko pozna slaven zna da on lakše gubi ili remizira s igračem viška (Rijeka, čakovec), no suprotno (Zadar, Cibalia).

Solomun je u poslijednjih dvadeset minuta branio sve udarce nogom a i one rukom upućene od Splićana, te zajedno sa svojim suigračima nakon 90 minuta sportski ispratio goste u Split.