Sastav NK Slaven Belupo

Lisjak, Bošnjak, Višković, Kurilić, Dodik (67’ Vručina), Musa (85’ Dunković), Karabogdan (58’ Šaranović), Karabatić, Poldrugač, Lee, Bodrušić

Trener: Nikola Jurčević

Sastav HNK Hajduk

Pletikosa, Kralevski, Đolonga, Marčić, Blatnjak, Kranjčar, Damjanović, Granić, Bišćević, Vučko, Bušić

Trener: Ivan Gudelj

Suci

Glavni sudac: Alen Gerek (Zabok)

Pomoćni suci: Igor Krmar (Zagreb), Ivica Grgić (Duga Resa), Bruno Marić (Daruvar)

Golovi

Žuti kartoni

Poldrugač (82’), Marčić (30’), Đolonga (34’), Damjanović (58’)

Crveni kartoni

Gledatelja

3000

Izvještaj sa utakmice

U utakmici Slavena Belupa i Hajduka publika nije vidjela pogotke, iako je bilo nekoliko dobrih prilika. Na taj način tradicija je nastavljena, jer naša momčad od 1997. godine nije od Hajduka izgubila u Koprivnici. Slaven Belupo je imao veću inicijativu i bio je bliže pobjedi, ali zbog dekoncentracije napadača propustio uknjižiti sva tri boda.

Prvi udarac prema Lisjakovim vratima uputio je Bišćević u 3. minuti, ali je Lisjak uhvatio loptu. U 9. minuti pokušao je i Višković iz daljine, lopta odlazi iznad vratiju. Musa je u 15. minuti uputio udarac koji odlazi pored desne vratnice. U 18. minuti s desne strane je loptu ubacio Bošnjak, no Pletikosa je intervenirao ispred Karabogdana. Nakon ubačaja Karabogdana u 20. minuti, Musa je tukao glavom pored gola, a u 33. i 35. minuti Bošnjak tučle iznad vratiju.

Nakon ubačaja Bošnjaka, Dodik je u 38. minuti neprecizan glavom, dok u 42. minuti Lisjak lako hvata loptu koju je nakon kornera slabo uputio Kralevski. U 44. minuti u prigodi je Lee, prodro je kroz obranu Hajduka i s ruba šesnaesterca uputio udarac u lijevu stranu, no Pletikosa skreće loptu u korner.

U nastavku je u 47. minuti Karabogdan loše prihvatio loptu, a u 61. je Šaranović sam izbio pred Pletikosu, ali je slabo tukao. Dodik je u 64. minuti neprecizan s 20 metara, lopta je otišla iznad vratiju. Kranjčar je u 69. minuti uposlio Blatnjaka, koji se spetljao i izgubio loptu. U 72. minuti sudac Gerek dosudio je neizravni slobodni udarac za Hajduk na pet metara od gola Slavena Belupa, jer je Lisjak rukama uhvatio loptu koju mu je nogom vratio Kurilić. Međutim, Blatnjak nije uspio pogoditi mrežu iz blizine, obrana je blokirala taj pokušaj. U 78. je minuti iznenada iz daljine tukao Marčić, no Lisjak je obranio. U 83. minuti velika prilika za Hajduk, Deranja je izbio sam pred gol Slavena, ali nije pogodio okvir gola. U 90. minuti idealnu šansu nije u pogodak pretvorio Šaranović, izbio je sam pred Pletikosu koji je obranio njegov udarac iz neposredne blizine.