SLAVEN BELUPO: Rodić, Purić, Csizmadia, Rogulj, Maras, Nynkeu, Šafarić, Delić (od 46. Gregurina), Poredski (od 45. Tepurić), Vručina (od 46. Jurić), Vojnović

Trener: Milivoj Bračun

MILANO: Danić, D. Trajkovski (od 46. F. Shabani), Brando, B. Shabani, Puzović, Cecelia, Ziba (od 46. Stojanović), Limani, Bajlozov, Alimi, Bogatinov

Trener: Erkan Jusuf

Sudac: Michael Svendensen. Pomoćnici: Torben Jensen, Heine Sorensen (svi Danska). Delegat UEFA: Balazs Makray (Mađarska)

Strijelci: 1:0 – Poredski (24), 2:0 – Vručina (45), 2:1 – Stojanović (59), 3:1 – Tepurić (61), 4:1 – Tepurić (81), 4:2 – Alimi (75), 5:2 – Vojnović (78), 6:2 – Gregurina (80), 7:2 – Jurić (81), 8:2 – Vojnović (88).

Žuti kartoni: Purić (Slaven Belupo), F. Shabini (Milano)

Crveni kartoni:

Gledatelja: 1.500

Izvješće:

Slaven Belupo je postigao najveću pobjedu otkako nastupa u Europi. Svladao je makedonski Milano – 8:2 u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Europske lige i pobjedom od 4:0 u Kumanovu bio uvjerljivo bolji od Makedonaca.
– Očekivali smo pobjedu i u Koprivnici, ali ne tako visokim rezultatom. Milano je preslab suparnik za konkretniju ocjenu naše igre, koja mora biti još bolja ako želimo ostati što duže u Europi i uspješno startati u novu prvoligašku sezonu – kazao je trener Slavena Belupa Milivoj Bračun, koji se osvrnuo i na norveški Tromso s kojim će farmaceuti za tjedan dana igrati prvu utakmicu 3. pretkola Euro lige u Norveškoj:
– Ako je Tromso kod kuće pobijedio Dinamo iz Minska (4:1) onda je riječ o kvalitetnom suparniku s kojim nas očekuje vrlo težak posao. Naš skaut Davor Puljić bio je na utakmici u Norveškoj i danas ćemo imati najsvježije informacije o našem sljedećem suparniku. Za tjedan dana još više ćemo podići našu formu i nadam se, da možemo u Norveškoj postići dobar rezultat za uzvrat u Koprivnici – istaknuo je Milivoj Bračun.
Kapetan Slavena Belupa Dalibor Poldrugač nije ulazio u igru s Milanom, jer ga je trener Bračun odmarao za nedjeljni prvoligaški susreta sa Zagrebom.
– Nadali smo se pobjedi Norvežana i zadovoljni smo što će nam biti suparnici. Tromso nije nepremostiv i mislim da možemo ostati nepobijeđeni u Norveškoj. Uspijemo li u tome tada će se sve odlučivati u uzvratu u Koprivnici i nadam se najboljem – zaključio je Dalibor Poldrugač.