NK SLAVEN BELUPO: Rodić, Csizmadia, Kokalović, Rogulj, Lapić, Poldrugač, Nynkeu, Posavec (od 58. Delić), Jurić, Vojnović, Vručina (od 80. Poredski)

Trener: Milivoj Bračun

BIRKIRKARA F.C.: Borg, T. Paris, Cilia (od 75. Sciberras), Tabone, Bajada, Fenceh, Zerafa, Scicluna, Borg, Comvalius, Buhagiar (od 88. Muscat)

Trener: Paul Zammit

Sudac: Carlos Xistra. Pomoćnici: Serafim Nogueira i Alfredo Braga. Četvrti sudac: Artur Dias (svi Portugal). Delegat Uefe: Thomes Weyhing (Njemačka)

Strijelac: 1:0 – Csizmadia (3)

Žuti kartoni: Poldrugač, Lapić (Slaven Belupo), O. Borg, Cilia, Bajada, Scicluna (Birkirkara)

Gledatelja: 1.500

Izvješće:

U prvoj utakmici 1. pretkola Europske lige Slaven Belupo pobijedio je malteškog predstavnika  Birkirkaru rezultatom 1:0. Naša momčad povela je već u 3. minuti pogotkom Mađara Csizmadia. Posavec je ubacio iz slobodnog udarca, a Csizmadia je iz blizine glavom pogodio mrežu za 1:0. U 13. minuti Borg brani udarac Vručine, a u 32. minuti Posavec je iz slobodnog udarca tukao pored gola. Najizgledniju prigodu za povećanje vodstva nije iskoristio Poldrugač u 40. minuti čiji je udarac završio kraj lijeve vratnice.

Jako dobro smo otvorili utakmicu, ali nažalost samo smo jednom zatresli mrežu vratara Borga – kazao je o prvom dijelu igre trener Milivoj Bračun.

Nastavak susreta također je počeo dominacijom Slavena Belupa. Ostaje upitno je li portugalski sudac mogao dosuditi najstrožu kaznu u 58. minuti kada je Vručina ušao u kazneni prostor Birkirkare, gdje ga je srušio T. Paris. Novu prigodu naša momčad propušta u 67. minuti kada je Jurić ubacio loptu s desne strane na koju je zakasnio Vojnović. Najbolju prigodu propustio je Delić u 90. minuti kada je s nekoliko metara pucao pravo u vratara Borga.

Zadovoljan sam rezultatom, ali ne i igrom u drugom poluvremenu kada smo propustili realizirati dvije odlične prigode. Ipak je najvažnije da nismo primili pogodak. Uvjeren sam, da Birkirkara na Malti neće igrati zatvoreno kao u Koprivnici i da ćemo proći u sljedeće pretkolo – zaključio je Milivoj Bračun.