Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, Crnac, S. Bošnjak, Gal, P. Bošnjak, Kovačević (od 71. Jurčec), Radiček (od 55. Međimorec), Medvid, Bajsić (od 53. Posavec), Kovačić, Dodik

Trener: Dražen Besek

Sastav NK Šibenik

Slavica, Radeljić, Milas, Raić, Žilić (od 24. Pranjić), N. Jović, Bedeković, Krpan (od 81. Kartelo), Kosić, D. Jović (od 84. Pešić), Dragičević

Trener: Franko Bogdan

Suci

Glavni sudac: Vice Pavić (Split)

Pomoćni suci: Božidar Smrekar (Donja Šemnica) i Željko Perak (Karlovac)

Golovi

1:0 Milas (62’), 2:0 Radeljić (75’), 3:0 Pešić

Žuti kartoni

Raić (35’), Crnac (35’), Bedeković (42’), P. Bošnjak (42’), Bajsić (45’), Kovačević (67’), Solomun (76’), Medvid (83’), Kartelo (87’)

Crveni kartoni

Gledatelja

1000

Izvještaj sa utakmice

Od početka susreta domaćini su pokušavali lopte odigravati na Kosića zaduženog za razigravanje špice napada no Mario Kovačević striktno je pokrivao šibenskog veznjaka i uspješno kvario posao domaćinu.

Osim šanse Pave Crnca u 6. minuti koji je tukao glavom i 13. minute kada je Radeljić poslužio Kosića koji je nabacio Dragičeviću kojem Solomun skida loptu s glave, nije bilo izrazitijih prilika. Sve što se događalo zbivalo se iz prekida gdje je Šibenik postavljao buket igrača i stvarao velike probleme farmaceutima, ponajviše stoga što je vratarev, inače zaštićen prostor, u dalmatinskoj scenografiji, pretvoren u cirkus.

Hvatanje vratara kojem je time onemogućen izlazak na ubačaje s kuta u slobodnoj je sudačkoj procjeni ostao nezapažen, dok je nakon očiglednog prekršaja na Stipi Bošnjaku, koji je udaren laktom ostao ležati na podu, sudac dodjelio karton Pavi Crncu i to radi opaske da mu suigrač leži u petercu te da se igra ne može nastaviti.

U drugom djelu domaći su dva puta ozbiljnije zaprijetili golu Slavena. Prvu priliku propustio je realizirati Dragičević a drugu Jović.

Treća sreća za Šibenčane zbila se u 62. minuti.

Krpan je izveo korner s lijeve strane, lopta se odbila od glave Međimorca na noge Milasu koji je iz okreta volejem pogodio gornji desni kut.

Vodstvo je povećano u 75. minuti nakon još jednog kornera. Kosić je izveo deseti korner a Radeljić je udarcem glavom spremio loptu iza leđa Solomuna nad kojim je prije zgoditka načinjen prekršaj, još jednom propušten kroz filter slobodne sudačke procjene.

Koprivničanci su nakon takvog razvoja situacije krenuli oštrije na gol Šibenčana, što se u poslijednjim sekundama susreta vratilo primljenim zgoditkom.

Kontranapad Šibenika okončao je Pešić i zaključio 23. kolo tricom u mreži Slavena.