Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, S. Bošnjak, Crnac, Kacić, Ferenčina, P.Bošnjak, Amižić, Mužek (od 90. Havajić), Bajsić (od 46. Geršak), Jurčec (od 78. Međimurec), Dodik

Trener: Mladen Frančić

Sastav NK Rijeka

Tafra, Weiss, Skočibušić, Mijatović, M. Brajković, Kremenović, Maroslavac ( od 46. Miličić), G. Brajković, Matulović (od 46. Mikac), Dragičević,Ostojić (od 64. Klić)

Trener: Predrag Stilinović

Suci

Glavni sudac: Ivan Novak (Varaždin)

Pomoćni suci: Mijo Horvat (Goričan) i Predrag Borovec (Osijek)

Golovi

44’ Frane Amižić

Žuti kartoni

26’ Ferenčina, 27’ Ostojić

Crveni kartoni

 

Gledatelja

1300

Izvještaj sa utakmice

U dosadašnjem dijelu ovogodišnjeg prvenstva Slaven nije zabilježio nijednu gostujuću pobjedu. U deset susreta s Rijekom farmaceuti su tek dva puta odnijeli 3 boda i to nikada sa Kantride. No, na muci se poznaju junaci, i to je upravo ono što se Riječanima dogodilo ovog nedjeljnog popodneva u sudaru s hrabrom igrom Koprivničanaca. Pogodak Amižića donio je Slavenu bodove vrijedne zlata koji ih gotovo sigurno odvode u društvo najboljih koji će ovog proljeća odlučivati o hrvatskim predstavnicima u Europi.

Farmaceuti su od prve minute pokazali da se u Rijeku nisu došli braniti. Agresivnim početnim presingom u prvih petnaestak minuta željeli su što prije postići gol koji bi olakšao daljnji razvitak igre.Već u 6. minuti Dodik sa vrha šesaesterca odigrava do Mužeka koji ulijeće u kazneni prostor i s jedno 10 m silno tuče, no ravno posred gola gdje se nalazi Tafra.

Nakon 15. minute, inicijativa lagano prelazi u noge Riječana koji s par nedorečenih poluprilika, Brajkovića i Kremenovića, pokušavaju ozbiljnije ugroziti vratara Solomuna, no po teškom, raskvašenom i skliskom terenu ne uspijevaju ozbiljnije priprijetiti.

U 37. minuti danas dobri Amižić pronalazi Bajsića koji tuče iznad grade.

44. minuta donosi toliko željeni zgoditak. Roy Ferenčina pronalazi Jurčeca koji probija desnu stranu, ulazi u šesnaesterac i dobro tuče. Njegov šut Tafra odbija , a na loptu, između trojice riječkih igrača, natrčava Frane Amižić i lijevicom u trku sprema loptu u desni kut gola Rijeke.

U drugo poluvrijeme Stilinović uvodi Miličića i Mikaca umjesto Maroslavca i Matulovića. Riječani silovito kreću prema Solomunovom golu ne bi li izjednačili, no u toj najezdi zaboravljaju da je i obrana dio igre. Njihovu nepažnju koriste napadači Jurčec i Dodik koji nakon što dolaze pred Tafru ne uspijevaju zabiti. Jurčec je u 56. min promašio vrata, dok je Dodika Tafra spriječio da postigne 15 ovosezonski pogodak. U 68. min bilježimo lucidan potez Mužeka, koji s 50 m pokušava prebaciti istrčalog vratara, no lopta pored stative odlazi izvan igrališta.

U 70. minuti Dragičević sam izlazi ispred koprivničkog gola ali na sreću ne uspijeva zatresti mrežu. Tek u 72. min Riječani su propustili šansu utakmice. Brajković daje loptu do Klića koji ulazi s desna i pronalazi Miličića koji s 6 m promašuje gotovo prazan gol.

Do kraja utakmice šanse se izmjenjuju s obje strane no sve ostaje na pokušajima.

Slavenu čestitke na pobjedi i hrabrom pristupu igri koji se ovoga puta isplatio. Ne kaže se uzalud da sreća prati hrabre.

IZJAVE NAKON UTAKMICE:

Andre Mijatović: Mlada ekipa poput naše oscilira. Čim dođe iskusna ekipa, koja se zna zatvoriti i iz kontri zaprijetiti imamo problema.

Frane Amižić (strijelac pobjedničkog gola) : Mi smo u rijeku došli pobjediti, odnosno u najmanju ruku ne izgubiti. Mislim da smo dobrom i hrabrom igrom zasluženo odnijeli sva tri boda.