Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, Jurić (od 46. Geršak), Višković, Međimorec, Bošnjak, Amižić, Jurčić, Ferenčina, Posavec, Dodik (od 90’ Filipović), Kovačić (od 71. Kovačević)

Trener: Rajko Magić

Sastav NK Rijeka

Kalinić, Vincetić, Celišćak, Ivančić, Skočibušić, Weiss, Brajković (od 38’ Meštrović), Batkoski, Rački, Šarić (od 59’ Mikac), Klić

Trener: Zlatko Kranjčar

Suci

Glavni sudac: Alojzije Šupraha (Kolan)

Pomoćni suci: Borovec (Višnjevac) i Kolić (Sibinj)

Golovi

0:1 Dodik (72’)

Žuti kartoni

Weiss (37’), Jurčić (66’), Mikac (73’), Filipović (86’)

Crveni kartoni

 

Gledatelja

2000

Izvještaj sa utakmice

Gotovo prije 19 mjeseci farmaceuti su zabilježili prvu prvoligašku prvenstvenu pobjedu na Kantridi. Strijelac jedinog a ujedno i pobjedonosnog gola bio je Frane Amižić koji je u 44. minuti ljevicom rasparao mrežu Tafre.

Navedeni vratar ovoga je puta sjedio na klupi a njegov je nasljednik doživio istu sudbinu, no ovoga je puta realizator pobjede bio najubojitiji među Koprivničancima – Marijo Dodik , koji je u 72’ spretno i sretno ugurao loptu iza leđa Kalinića.

Rijeka kojoj su bodovi život značili u pohodu na Ligu 6, nije pokazala da za takvo što ima i kvalitete.

Trener Magić, s druge strane, u igru je ušao s tri napadača što se odmah pokazalo dobrim jer brzonogi Geršak u 11. minuti pokazuje brzu transformaciju iz središnjice u napad. Probio je desnu stranu i idealno uposlio Dodika koji je sa 10 metara tukao pored vratnice.

Dvadeset minuta gledali smo borbu na sredini terena gdje je kao i do kraja susreta imponirao sigurni Jurčić.

U 30. minuti Klić je točno poslužio Gorana Brajkovića koji sa 7 metara ne koristi čisti zicer pred vratima Slavena i šalje loptu nebu pod oblake.

Šest minuta nakon početka drugo djela Celiščak je pokušao ugroziti Solomuna iz slobodnog udarca no bio je to prelak posao za koprivničkog vratara.

72’ zavila je u crno domaći sastav kao i vjernu Armadu koja je od samog početka glasno bodrila svoju momčad. Božac je uputio dugu loptu na protivničku stranu gdje Jurčić skače sa Weissom. Lopta ih prolazi i dolazi do Dodika koji izbija sam pred vratara, zaobilazi ga i šalje loptu prema golu a ona kroz noge prolazi Ivančiću i završava u mreži Rijeke.

U 82. minuti domaći su mogli poravnati rezultat. Nabačaj Meštrovića Klić neometan sa 6 metara šalje glavom kraj lijeve vratnice.

U finišu utakmice Riječani stihijskim nabacivanjima pokušavali su stvoriti bilo kakvu prigodu no nisu uspjeli jer je visoka obrana farmaceuta (Bošnjak, Amižić i Božac potpomognuti Jurčićem) uspješno rješavala sve nasrtaje ka svom golu.