Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, P. Bošnjak, Amižić (79’ Medvid), Međimorec, S. Bošnjak, Kacić, Ferenčina, Radiček, Dodik, Posavec (74’ Kovačić), Jurčec (68’ Geršak)

Trener: Dražen Besek

Sastav NK Pomorac

Knez, Batkoski, Komar, Grubišić, Romić, Čuljat (46’ Bubnić), Dunković, Prpić, Samardžić (66’ Dželalija), Skočić (78’ Rožajac), Ostojić

Trener: Predrag Stilinović

Suci

Glavni sudac: Dražen Komar (Zaprešić)

Pomoćni suci: Zlatko Petrac (Velika Gorica), Božidar Smrekar (Krapina), Ante Kulušić (Šibenik)

Golovi

1:0 Skočić (73’)

Žuti kartoni

Skočić (44’)

Crveni kartoni

Gledatelja

500

Izvještaj sa utakmice

Od samog početka susreta gosti su većom angažiranošću bili bliži postizanju pogotka. Već u drugoj minuti Amižić se odlično probio po lijevoj strani i uputio centaršut prema Dodiku koji je zahvatio loptu glavom no ona prolazi kraj lijeve vratnice.

U 20. minuti Posavec je izveo slobodan udarac s lijeve strane, Dodik glavom proslijedio loptu do Amižića koji puca kraj desne vratnice.

Amižić je na sceni ponovo u 40’ kada s 25 metara dobro tuče no lopta prolazi pored vratnice.

Svo to vrijeme domaćin nije stvorio niti jednu šansu vrijednu spomena, a bezazlen tempo proslijedili su i u drugi dio utakmice kada su uglavnom prijetili udarcima iz daljine koji su svi do jednog rezultirali promašajima ili lakim plijenom Solomuna.

Napadi Slavena oslabjeli su kako se ulazilo u poslijednju trećinu utakmice, a igrači Slavena orjentirali su se više na obranu.

i kada su se već svi pomirili s neodlučenim rezultatom greška u obrani farmceuta dovela je do pogotka Pomorca koji je ujedno odlučio usret i donio tri boda na konto Kostrenjana.

Amižić je na lijevoj strani pokušao ispucati loptu iz svoje obrane prema centru, no umjesto toga poslao je ?svijeću? u vlastiti šesnaesterac. Bošnjak izbija loptu glavom no samo do Dunkovića koji pronalazi Skočića na desnoj strani, pet do šest metara od gola, a on rutinirano matira gostujuću jedinicu.

Pomorac je nakon pet sušnih kola došao do pobjede, ponajviše zahvaljujući grešci protivničke obrane. Naime iako su domaćini imali inicijativu i veći dio utakmice loptu u svojim nogama, izrazite gol prilike nisu uspijevali složiti. Gosti su odigrali dobro prvi dio utakmice i stvorili nekoliko dobrih prilika koje nisu iskoristili što ih je stajalo gubitka bodova.