Sastav NK Slaven Belupo

R. Lisjak, P. Pejić ( 86’ P. Bošnjak), D. Višković, D. Bodrušić, Š. Kurilić, I. Gal, M. Mumlek, A. Dunković (72’ A. Kovač), E. Šaranović, I. Musa, I. Karabogdan (72’ B. Vručina)

Trener: Nikola Jurčević

Sastav NK Osijek

M. Skender, D. Vuica, M. Nađ, J. Milardović, S. Tokić, K. Primorac (90’ I. Smoje), D. J. Lopez, A. Vitalić, J. Balatinac, A. Vojnović (83’ A. Turković), M. Dinjar (79’ H. Bubalo)

Trener: Ivo Šušak

Suci

Glavni sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Pomoćni suci: Armando Lušetić (Cerovlje), Krunoslav Lesandrić (Nuštar), Dražen Rapaić (Vinkovci)

Golovi

0:1 Pejić (49’), 1:1 Balatinac (58’-11m), 2:1 Balatinac (65’), 3:1 Primorac (71’), 3:2 Musa (75’), 4:2 Vojnović (76’)

Žuti kartoni

D. Vuica (32’), S. Tokić (44’), Pejić (23’), Lisjak (57’), Mumlek (60’)

Crveni kartoni

Gledatelja

2000

Izvještaj sa utakmice

Slaven Belupo poražen je u Osijeku rezultatom 4:2. Iako su došli u vodstvo pogotkom Pejića, naši su igrači ubrzo ispustili prednost, Osijek je boljom igrom došao do zaslužene i uvjerljive pobjede. U 4. minuti Musa je izveo korner, a udarac Šaranovića je obranio Skender, dok je u nastavku akcije Mumlek tukao iznad grede. U 8. minuti Mumlek tuče iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi pokraj gola. Dobar je bio i pokušaj Muse u 20. minuti, kad je iz slobodnog udarca uputio loptu iznad grede. U 40. minuti pokušava Vitaić, ali Lisjak je siguran. U 45. minuti Lisjak nogom izbija ubacivanje Tokića. Drugo poluvrijeme bilo je znatno zanimljivije i efikasnije. Slaven Belupo je u vodstvo došao u 49. minuti, kad je Višković ubacio s lijeve strane, a Pejić glavom s desetak metara pogodio za 0:1. U 57. minuti Lisjak je srušio Primorca, a sudac Bebek pokazao je na bijelu točku. Jedanaesterac je u izjednačenje pretvorio Balatinac. U 65. minuti Vuica je prošao po desnoj strani i ubacio pred vrata za Vojnovića, on upošljava Balatinca i već je 2:1 za Osijek. Iz dobre akcije u 71. minuti, domaćin je povisio vodstvo. Dinjar je ubacio s lijeve strane,a Primorac iz blizine spremio loptu u mrežu za 3:1. Na 3:2 smanjio je Musa u 75. minuti, s 30 metara neobranjivo je iz slobodnog udarca pogodio Skenderov gornji desni kut. Međutim, samo minutu poslije Balatinac s desne strane ubacuje za Vojnovića, koji je pogodio za konačnih 4:2. Nakon stanke zbog reprezentativnih akcija, Slaven Belupo će u Koprivnici u 11. kolu 15. listopada biti domaćin Hajduku.